Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сви криви, осим власти!?

rssBookmark and Share

15.06.2016. Јужна Србија Инфо

"Нишка власт је довела јавна комунална предузећа и установе до колапса. ЈКП "Паркинг сервис", ПУ "Пчелица", ЈКП "Горица" и Градска Топлана су на коленима, рекао је Бранислав Јовановић.

НПС Бранислав Јовановић
НПС Бранислав Јовановић

"Нишка власт је довела јавна комунална предузећа и установе до колапса. ЈКП "Паркинг сервис", ПУ "Пчелица", ЈКП "Горица" и Градска Топлана су на коленима, а градски челници кривце траже у надзорним одборима, на пример Градске Топлане и ЈКП "Горица". То је бежање од њихове личне одговорности, јер запошљавање, висину рачуна и пословну политику није креирао надзорни одбор већ они који су у врху градске власти, по ресорима у Градском већу", каже Бранислав Јовановић, председник нишког одбора Народног покрета Србије. 

Он додаје да је свима јасно да су цене грејања дириговане пред изборе и да се чекало да избори прођу, а рачуни "експлодирају".

"Тако су још више продубили  неповерење и јаз између градских фирми и грађана. Суштина је у нестручности и неспособности људи који воде нишка јавно комунална предузећа и установе", објашњава Јовановић.

Он тврди да у време претходне локалне власти, када су они организовали пословање јавно комуналних предузећа и установа, грађани нису имали никаквих проблема.

"У наше време нису изврштељи били омча око врата Нишлијама, није било репресије, нити намета, а данас због великих рачуна и тортуре извршитеља грађани широм Србије принуђени су на свашта, па чак и да изврше самоубиство, како гледамо и читамо у медијима", закључује Јовановић.

 


#   јавна предузећа   Паркинг сервис   Бранислав Јовановић   Комунална предузећа   градска власт   НПС Народни покрет Србије   Надзорни одбор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима