Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Улагањем у спорт и културу, улажемо у будућност

rssBookmark and Share

Ниш 07.04.2016. Јужна Србија Инфо

Култура и уметност су области друштвеног живота које у исто време представљају богатство једног друштва, али уз мудро промишљање и планирање могу бити и његова развојна шанса, рекао је Миодраг Станковић, председник ГрО ДС У Нишу.

Улагањем у спорт и културу, улажемо у будућност

Град Ниш као центар југоисточне Србије, који осим што располаже богатим културно историјским наслеђем препознат је и као организатор великог броја значајних и изузетно посећених културних манифестација (Филмски сусрети, Хорске свечаности, Нишвил, Нисомниа, Ликовна и Књижевна колонија Сићево), које су самим тим и одлични туристички ресурси. Образовне институције (Уметничка и Музичка школа, Факултет уметности) и млади, школовани уметници су изузетан потенцијал који мора да добије услове за даљи лични развој и унапређење културе у Нишу. Посебна пажња ће бити посвећена институцијама културе у надлежности града и не сме се више дозволити понижавање уметника и стваралаца који живе и раде у Нишу и који су познати и у међународним круговима, а којима се постављају неискусни и неспособни руководиоци који се доводе ван Ниша. 

Млади, њихова права на образовање, спорт, културу, запошљавање су одувек били приоритети од изузетног значаја за Демократску странку. Њима ће бити створени додатни услови за сопствени развој и унапређење квалитета живота, за њихову безедност и биће им пружена прилика да активно учествују у креирању политике која има утицај не само на њих већ и на њихове породице и окружење у коме живе и стварају. Све образовне институције ће добити не само терене већ и затворене сале за «физичко васпитање», и истовремено ће се за постојеће обезбедити адекватна финансијска средства за одржавање. Завршићемо западну трибину стадиона Чаир, јер тренутна власт није показала ни интересовање да се та заврши а камоли да нешто и ураде. Постојећи спортски објекти (комплекс Центра Чаир) ће се више користити и бити на располагању што већем броју корисника. Биће обезбеђена и средства за изградњу и одржавање спортских терена на територији приградских и сеоских МЗ, јер право на бављење спортом не сме бити привилегија грађана/ки који живе у урбаним (градским) деловима града, већ ће то бити омогућено и становницима, посебно младим људима који живе у приградским и сеоским срединама, речено је на конференцији за новинаре Демократске странке у нишу.

 


#   Ниш   ДС   Факултет уметности   Музичка школа   Миодраг Станковић   Филмски сусрети   књижевна колонија   спортски објекти   физичко васпитање   избори 2016
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима