Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Помоћ од два милиона евра

rssBookmark and Share

Лесковац 18.09.2010. Извор: Јужне вести

Град Лесковац је добио два милиона и осам хиљада евра бесповратних средстава за реализацију четврте фазе програма "Рехабилитација система даљинског грејања у Србији" којим се предвиђа улагање од 58 милиона евра, а Меморандум о разумевању потписан је између представника Владе Србије и канцеларије КфW банке у Београду.

Помоћ од два милиона евра

ЛЕСКОВАЦ - У име града Лесковца, Уговор о реализацији тзв. четврте фазе пројекта, заједно са још 17 градова у Србији, потписао је јуче у седишту Владе Србије Слободан Коцић, градоначелник Лесковца.

Овим средствима биће реконструисана највећа котларница "Црвена звезда" са које се снабдева више од половине корисника грејања у граду на Ветерници.

- Бенефит за град је од изузетног значаја, јер се ради о реконструкцији најзначајније и највеће котларнице "Црвена звезда", што ће омогућити прелазак на мазут и што је још значајније на гас који долази идуће године у Лесковац. Веома је важно нагласити да ће сагрдити топловод у дужини од 700 метара од главнне котларнице до зграде "Лепа Брена" и даље према другим градским средиштима – каже граодначелник Лесковца Слободан Коцић.

У ЈКП Топлана истичу да је у протеклом периоду било великих проблема, јер је два месеца рачун био у блокади, али се сада нормално послује. Из ове фирме најављују да у догледно време неће утуживати кориснике њихових услуга, али их моле да редовније плаћају рачуне који пристижу из ЈКП Топлана.

Бесповратна средства, поред Лесковца, добили су општине Бачка Паланка, Бор, Јагодина, Књажевац, Нови Пазар, Неготин, Рума и Трстеник.

Четврта фаза ревитализације даљинског система грејања требало би да буде завршена у наредне четири године, а цео програм је почео да се реализује 2001. године и укипна вредности свих фаза рехабилитације даљинског система грејања је 101,5 милиона евра од чега је 36 милиона бесповратних средстава.


#   Лесковац   Слободан Коцић   Нови Пазар   Црвена Звезда   Бачка Паланка   бесповратна средства
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима