Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поплављено 50 кућа у невремену

rssBookmark and Share

25.05.2011. Извор: Јужне вести (Данило Коцић)

У невремену, које је јуче после подне захватило градско језгро Лесковца, поплављено је педесетак кућа и подрума.

Лесковац: у невремену поплављено 50 домова
Лесковац: у невремену поплављено 50 домова

ЛЕСКОВАЦ –Више од 20 ватрогасаца из самог града и Ниша, уз помоћ механизације и пумпи, помагали су Лесковчане којима је водена стихија претила да ће ући у дворишта, подруме и домове.

Сектор за ванредне ситуације посебно је усмерио активност на 17 локација и Општу болницу, али она није била угрожена.

Већег невремена није било ван градског језгра, односно на пољима, али из Радарског центра Кукавица саопштавају да су стрелци дејствовали са 17 противградних станица, које су употребиле 44 противградне ракете.

- У Лесковцу је падао град величине кукуруза, а забележене су на пољима, у околини града, две појаве суградице са јаким пљуском и две појаве ситног града – каже Наташа Томић, шеф Радарског центра Кукавица.

Томићева оцењује да је ангажовање стрелаца било успешно, али су три противградне станице остале без ракета, а требало је још да дејствују, јер су се на подручју који су задужени да бране појавили опасни градоносни облаци.

- Тренутно стање није најповољније, јер на противградним станицама имамо у просеку 3,5 противградне ракете, што је недовољно за ефикасну одбрану одбрани од града и зато ћемо тражићити нове ракете, јер је за ефикасну одбрану од града потребно да свака станице има 12 противградних ракета – закључује Наташа Томић, шеф Радарског центра Кукавица у Лесковцу.


#   сектор за ванредне ситуације
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима