Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потписани уговори о продаји прва четири локална медија

rssBookmark and Share

Владичин Хан 29.09.2015. РТС

Агенција за приватизацију објавила је да су потписана четири уговора о продаји локалних медија, међу њима и информативно-пропагандни центар "Владичин Хан".
Удружење новинара Србије тражи да се продужи рок за приватизацију локалних медија.

Потписани уговори о продаји прва четири локална медија

Агенција за приватизацију објавила је да су потписана четири уговора о продаји локалних медија - Радио-телевизије Инђија, ЈП "Аполо" из Новог Сада и информативно-пропагандних центара "Владичин Хан" и "Кула".

У складу са одредбама Закона о приватизацији и Закона о јавном информисању и медијима, на основу којих је спроведен поступак приватизације субјеката приватизације - издавача медија, у Агенцији за приватизацију су 25. септембра потписани уговори о продаји капитала, преноси Танјуг.

За Радио-телевизију Инђија уговор је потписала као купац потписала Данијела Шуша из Шида.

За ЈП "Аполо" Нови Сад у име купца "Србија данас" из Београда уговор је потписала директор Александра Мартиновић.

За ИПЦ "Владичин Хан" уговор је потписао купац Милош Динић из Владичиног Хана, а за ИПЦ "Кула" купац Радован Ковач из Куле, наведено је на сајту Агенције за приватизацију.

Удружење новинара Србије затражило је од Министарства културе и информисања да продужи конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја јер су до сада за само четири од 23 приватизована медија потписани купопродајни уговори.

Министарство је други овогодишњи конкурс за суфинансирање медијских садржаја, на ком ће бити расподељено 45 милиона динара, расписало 5. септембра. Првобитни рок за пријаве био је до 20, али је он накнадно продужен до 30. септембра.

УНС је у саопштењу навео да су до данас потписана само четири уговора о продаји капитала медија у јавној својини и да већина медија у приватизацији и поред продуженог рока неће моћи да конкурише.

До сада су продата 23 медија, од којих за 19 није потписан уговор о продаји капитала.

Ти медији, који се још воде као јавна предузећа, немају право учешћа на конкурсу. Међу њима су Новинска агенција Танјуг, Студио Б, РТВ Нови Пазар, РТВ Крушевац, РТВ Крагујевац, лист Панчевац и други.

УНС је подсетио да је други овогодишњи конкурс Министарства предвиђен као конкурс за медије који треба да буду приватизовани до 30. јуна.

Изменама Закона о јавном информисању и медијима рок за приватизацију је продужен до 31. октобра, а до сада је од 50 медија за које је расписан јавни позив, уговор о приватизацији потписан за само четири медија.

УНС је оценио да би расподелом средстава пре приватизације већине медија, била начињена велика неправда медијима који још нису добили нове власнике.


#   јавна предузећа   Владичин Хан   приватизација   Нови Пазар   медији   Нови Сад   Агенција за приватизацију   јавни позив   Радио Хан  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима