Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник скупштине Лесковца тражи заштиту Тужилаштва

rssBookmark and Share

Предејане 16.03.2011. Душан Коцић

Живојин Стефановић (СПС), који је поднео кривичну пријаву, између осталог, и против два министарства, оцењује да ће у џепове појединаца из тзв. ,,тунелске мафије’’ отићи ,,велике паре’’ ако не буде прихваћен предлог града Лесковца и МЗ Предејане о новој траси аутопута која неће у великом луко заобилазити Предејане и двадесетак околних села

Предејане
Предејане

ЛЕСКОВАЦ – Кривичну пријаву против два министарства – инфраструктуре и животне средине, али и Путева Србије и привредног друштва кородора X поднео је данас Живојин Стефановић, председник Скупштине града Лесковца.

О томе је Стефановић, иначе, председник ОО СПС у Лесковцу и годинама један од најближих Милошевићевих сарадника, обавестио представнике ,,седме силе’’ на ,,ванредној’’ конференцији за новинаре.

Стефановић указује да је на делу ,,тунелска мафија’’, а да су коловође у Путевима Србије. Овај најутицајнији лесковачки социјалиста затражио је да се Тужилаштво за организовани криминал укључи без одлагања, јер последице могу бити – несагледиве.

Живојин Стефановић (СПС), који је поднео кривичну пријаву, између осталог, и против два министарства, оцењује да ће у џепове појединаца из тзв. ,,тунелске мафије’’ отићи ,,велике паре’’ ако не буде прихваћен предлог града Лесковца и МЗ Предејане о новој траси аутопута која неће у великом луко заобилазити Предејане и двадесетак околних села.

Живојин Стефановић

-Око нашег идејног решења сложиле су се све странке у локалном парламенту и то је први пут да будемо јединствени око неког питања после увођења вишестраначја у наш парламентарни живот – каже Живојин Стефановић.

Раније изнети предлог Градске скупштине Лесковца о траси Коридора X, односно аутопута Е-75 много је рационалнији, јер доноси уштеду од 10 до 15 милиона евра, а двадесетак села неће бити одсечени од света.

-Акција за промену ,,званичне’’ трасе води се од 2001. године, јер ако се наши предлози не уваже, бићемо ,,слепо црево’’ и оно мало становника мораће да напусти овај крај – каже Драган Савић, председник МЗ Предејана.

Да ли ће и када и под којим условима бити саграђена модерна траса аутопута кроз Грделику клисуру – питање је на које се у Лесковцу, Грделици и Предејану, али и двадесетак села овога краја последњих година тражи прави одговор.

Градска скупштина Лесковца је још 23. јуна образовала преговарачки тим за измену идејног пројекта аутопута Е-75 на деоници кроз Грделилчку клисуру, поред насеља Предејане.

Према предлогу локалне самоуправе Лесковца, измењена траса магистрале требало би да пролази недалеко од Предејана и тамошњег мотела, а по садашњој варијанти градио би се тунел и магистрала би заобишла не само Предејане, него и двадесетак насеља у којима живи 14 хиљада становника, који ће, како се процењује, највећим делом напусти овај неразвијени крај ако се не прихвати решење које је задовољавајуће за њих.

 

 


#   председник   криминал   Живојин Стефановић   Предејане   Градска скупштина   Драган Савић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима