Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријем у Градској кући за амбасадора Белгије

rssBookmark and Share

Ниш 26.03.2019. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Дарко Булатовић разговарао је данас са амбасадором Краљевине Белгије у Србији, Његовом екселенцијом Адамом Куном, о могућностима за унапређење сарадње у свим областима од културе, језика, образовања па до привреде.

Пријем у Градској кући за амбасадора Белгије

'О свим овим темама имамо готово једнако мишљење, а то је да потенцијале за напредак треба искористити'', рекао је Булатовић, након састанка. 

Амбасадор Кун је рекао да је у Нишу први пут и да је овај град веома занимљив за инвеститоре из његове земље. Он је поручио да на том пољу треба радити и даље, а да је први корак већ учињен током фебруарског самита у Београду када је потенцијале Града Ниша белгијским привредницима представила Канцеларија за локални економски развој и пројекте.

Булатовић је најавио долазак представника једне велике компаније из Белгије на разговор о сарадњи са ЈКП "Наисус", крајем априла, уз оцену да у свим плановима Ниша изузетно важно место заузима Универзитет и да сарадња која је успостављена на образовном нивоу, од велике користи и значаја за обе стране.

 


#   Ниш   амбасадор   Дарко Булатовић   Белгија   Канцеларија за локални економски развој   Адам Кун
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима