Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijem u Gradskoj kući za ambasadora Belgije

rssBookmark and Share

Niš 26.03.2019. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Darko Bulatović razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji, Njegovom ekselencijom Adamom Kunom, o mogućnostima za unapređenje saradnje u svim oblastima od kulture, jezika, obrazovanja pa do privrede.

Prijem u Gradskoj kući za ambasadora Belgije

'O svim ovim temama imamo gotovo jednako mišljenje, a to je da potencijale za napredak treba iskoristiti'', rekao je Bulatović, nakon sastanka. 

Ambasador Kun je rekao da je u Nišu prvi put i da je ovaj grad veoma zanimljiv za investitore iz njegove zemlje. On je poručio da na tom polju treba raditi i dalje, a da je prvi korak već učinjen tokom februarskog samita u Beogradu kada je potencijale Grada Niša belgijskim privrednicima predstavila Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Bulatović je najavio dolazak predstavnika jedne velike kompanije iz Belgije na razgovor o saradnji sa JKP "Naisus", krajem aprila, uz ocenu da u svim planovima Niša izuzetno važno mesto zauzima Univerzitet i da saradnja koja je uspostavljena na obrazovnom nivou, od velike koristi i značaja za obe strane.

 


#   Niš   ambasador   Darko Bulatović   Belgija   Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj   Adam Kun
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima