Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Програмски савет "Филмских сусрета" најоштрије осудио сваки вид насиља

rssBookmark and Share

Ниш 25.08.2021. Јужна Србија Инфо

Ниш је, ових дана, филмска престоница Србије, јер се у њему дешава најстарији и најзначајнији домаћи фестивал, посвећен дугометражном играном филму – 56. Фестивал глумачких остварења играног филма у Нишу, популарни Филмски сусрети. Најоштрије осуђујемо сваки вид вербалног и физичког насиља на Фестивалу, пише у делу саопштења Програмског савета.

Програмски савет "Филмских сусрета" најоштрије осудио сваки вид насиља

Саопштење преносимо у целости..

Велика нам је част што можемо да угостимо велики број значајних филмских глумаца, као учеснике Фестивала, редитеље као њихове госте, као и представнике најзначајнијих институција и фестивала у Србији и региону. Пројекције се одвијају пред великим бројем гледалаца и интересовање за филмове у званичном програму, а међу њима је и неколико светских и домаћих премијера, изузетно је и превазилази сва наша очекивања, с обзиром да се фестивал одржава у специфичним епидемиолошким околностима.
Веома нам је жао што су се квалитетан програм Фестивала и огромно интересовање публике, као и веома богат програм пратећих манифестација, у једном тренутку сасвим неоправдано нашли у сенци немилог и недопустивог инцидента који се десио у лобију хотела Амбасадор, у раним јутарњим часовима 23. августа 2021.

Желимо да најоштрије осудимо сваки вид вербалног и физичког насиља на Фестивалу, или мимо њега, јер су дијалог и нормалан разговор једини начин за решавање приватних и професионалних спорова. Позивамо органе реда да што енергичније реагују, поступе у складу са законима и прописима и на тај начин јасно покажу да било какви насилни поступци неће бити, ни на који начин толерисани.

Жалимо што је изјава директора Фестивала о Предрагу Гаги Антонијевићу , као госту фестивала извучена из контекста, и превише слободно интерпретирана, јер је познато да су на нашем Фестивалу, сви глумци, редитељи и продуценти, више него драги гости. Господин Антонијевић био је гост на званичном пријему и свечаној вечери на отварању Фестивала и уважен је као угледан филмски уметник са респектабилном биографијом и редитељским опусом.

Овом приликом позивамо све љубитеље филма да наставе да прате наш Фестивал јер и у наредним данима следе квалитетни филмови са изванредним глумачких остварењима у јединственом амбијенту Летње позорнице на Тврђави.

  •  


#   Ниш   Драган Бјелогрлић   насиље   Филмски сусрети   Филмски сусрети 2021   Предраг Антонијевић   Савет Фимских сусрета
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима