Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прво радно место у 62. години

rssBookmark and Share

Лесковац 17.02.2011. Душан Коцић

Да није било Словенаца, односно компаније ,,Интеренерго’’, који су у близини мога села отворили мини хидроелектрану, не бих ни добио посао – каже Љуба Пешић, који је задовољан послом чувара

Љуба Пешић - прво радно место чувара хидроелектране у 62. години
Љуба Пешић - прво радно место чувара хидроелектране у 62. години
ВЛАСОТИНЦЕ, ЛЕСКОВАЦ - Љуба Пешић, који је пре две године закорачио у седму деценију живота, добио је прошле године први стални посао!

-Да није било Словенаца, односно компаније ,,Интеренерго’’, који су у близини мога села отворили мини хидроелектрану, не бих ни добио посао чувара хидроелектране – каже помало у шали Љуба Пешић.

Он вели да му посао није тежак, јер треба да чува овај објекат од евентуалних вандала, а удаљен је од његовог села Доњег Гара, у општини Власотинце, само неколико километара.

-Задовољан сам како теку радни дани, а верујем да ће и у ,,Итеренергу’’ положити испит – вели кроз смех Љуба Пешић, крепки житељ Доњег Гара.

У његовом селу некада је било много више становника, препуни домови, а сада су готово сви затворени. Најмлађи житељ има 45 година а доста је нежења, јер младе девојке не желе да живе у забити.

-Штета је што раније овде нису отварани индустријски капацитети, јер овај планински део општине погодан је за сточарску производњу и еколошки здраву храну – каже Љуба Пешић.

У власотиначком крају је тренутно без посла око пет хиљада радника, највише младих. Тренутно је, захваљујући пре свега пословним људима из Словеније, Немачке и Италије отворено око 500 радних места, али је то само делимично ублажило велики проблем незапослености пошто је на евиденцији Националне службе за запошљавање све више школованих, образованих стручњака, који траже ,,прву шансу’’.

-Сарадња са светом једна је од најважнијих развојних шанси нашег краја – оцењује Срђан Шушулић, председник општине Власотинце.




#   Лесковац   Срђан Шушулић   посао   председник општине   без посла
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима