Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радили за народ, а не за централу из Београда

rssBookmark and Share

Алексинац 02.12.2008. Тома Тодоровић (политика)

Радили за народ, а не за централу из Београда

Одборници СПО и Г17 плус, који су у Алексинцу омогућили формирање радикалске власти, кажу да су желели да избегну трошкове нових избора и штету која би настала због привременог финансирања општине

Одборници Српског покрета обнове и Г 17 плус Момчило Атанасковић и Драган Ж. Николић тврде да кворум за одржавање седнице Скупштине општине Алексинац прошлог петка нису обезбедили ни под чијим притиском, већ да су радили по савести.

Њих двојица кажу за „Политику” да су свесно дошли на заседање СО Алексинац, иако су знали да ће тиме створити услове за одржавање седнице и формирање већине коју предводи Српска радикална странка, али додају да су желели да избегну увођење привремених мера и расписивање нових избора.

– Не кајем се због тога. Да сам остао по страни и по вољи руководства алексиначког одбора Демократске странке, које до сада никада и ни за било шта није консултовало нас у СПО-у као опозиционе партнере и мисли само на себе, то би значило увођење привремених мера и свакако привремено финансирање општине, што би у дужем периоду угрозило функционисање града. Значило би и нове изборе у Алексинцу. Питам одакле нама 20 милиона динара за нове изборе. Ко се то расипнички понаша, када већ имамо изабрана руководства, директоре у јавним предузећима, општинске управе... Друго, рекао сам свима који су ме питали зашто сам приступио већини у скупштини да су ме изабрали грађани да идем на седнице, а не да испуњавам нечије жеље и бојкотујем њен рад – објаснио је Атанасковић за „Политику”.

Он је рекао и да ће настојати да СПО остане у опозицији, али када је у питању будући рад општинског руководства ту нема никакве дилеме – нема ни једног разлога за рушење садашње већине, коју уз радикале, чине и коалиција ДСС–Нова Србија, СПС и Група грађана. Слично размишља и одборник из Г 17 плуса Драган Ж. Николић Гамби (објављујемо и надимак, јер у алексиначкој скупштини постоји још један одборник са истим именом и презименом):

– Моје политичко деловање и моји ставови излазе из срца народа, јер ме је народ изабрао за одборника. Као бивши спортиста сматрам да свима нама морал мора да буде на првом месту и да имамо обавезу да будемо поштени. Сиромашна смо ми средина да бисмо се зарад нечијих политичких прохтева и амбиција разбацивали новцем. Уместо нових избора направићемо нове путеве, асфалтирати улице, саградити дечије и друге установе које нам недостају – просто речено урадићемо нешто од онога што смо пред изборе обећавали грађанима у Алексинцу и унапредити живот у њему – наводи Николић.

На питање да ли Г 17 плус подржава његове ставове, он одговара да је то само његова одлука и да Г 17 плус сигурно не стоји иза ње.

– Свестан сам да ћу експресно бити искључен из странке. Али нимало се не кајем. Ја ћу, вероватно, као појединац и изгубити, одузеће ми се и одборнички мандат, али град Алексинац и његови грађани и мештани села у општини, сигурно ће бити на добитку. А то је, ипак, веће задовољство за мене него било каква страначка одлука или политичка каријера – закључује Николић.

Да подсетимо, криза у Алексинцу почела је јер је 13 одборника са листе СРС-а прешло у нову странку Томислава Николића.


http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Radili-za-narod-a-ne-za-centralu-iz-Beograda.sr.html


#   Алексинац   Нова Србија   група грађана
@NovaSrbijaGONis @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима