Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Русија модернизовала српске ватрогасце (фото)

rssBookmark and Share

17.09.2015. Мондо, Јужна Србија Инфо

Руска федерација донирала је Србији пет нових ватрогасних возила што ће значајно унапредити рад ватрогасно-спасилачке службе.

Фото: МУП Србије
Фото: МУП Србије

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас у Нишу где је присуствовао седници Управног одбора Руско-српског хуманитарног центра да је од оснивања Центар показао одговорност у раду у области ванредних ситуација и бригу о грађанима Србије и њиховој имовини, саопштио је МУП.

Захваливши Руској федерацији и Руско-српском хуманитарном центру на указаној помоћи, Стефановић је подсетио да је Центар био први који је пружио помоћ у пожарима 2012. и 2013. године, као и мајским поплавама.

"Овај Центар је први изашао на лице места и помогао грађанима Србије да спасу своје животе и имовину", рекао је Стефановић истакавши да је Центар, када је кренуо повећан прилив миграната у Републику Србију, пружио помоћ у шаторима, ћебади и агрегатима..

Према његовим речима, то је помогло да мигранти у нашој земљи имају хуман и пристојан третман, али и да безбедносна ситуација у Србији буде стабилна.

Руско-српски хуманитарни центар, фото МУП Србије

Стефановић је указао да донација пет ватрогасних возила, "Ладе ниве" и четири прикључне пумпе за воду, представља само још један корак у заједничкој сарадњи.

Помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић прецизирао је да ће два добијена возила бити упућена у прихватне центре у Прешеву и Кањижи.

Амбасадор Русије Александар Чепурин објаснио је да су возила направљена у Санктпетерсбургу и опремљена и монтирана на шасију камиона.


#   Србија   Небојша Стефановић   ватрогасци   донација   Александар Чепурин   Русија   Предраг Марић
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима