Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Серж Брамерц у посети Београду

rssBookmark and Share

12.09.2011. Аutor : Agencija TANJUG

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц допутоваће данас у посету Београду. Председник Националног савета за сарадњу са Трибуналом Расимом Љајићем у изјави Тањугу рекао је да је Србија према Хашком трибуналу испунила све обавезе и у том погледу нема никаквих нових услова.

Серж Брамерц у посети Београду

-Разговараћемо о другим аспектима сарадње који се тичу доставе документације, приступа архивима и сведоцима, прецизирао је Љајић.


Он је додао да је и у овим областима до сада остварена пуна сарадња и да тренутно нема нерешених захтева.


Како је раније рекао Брамерцов саветник Фредерик Свивен, главни тужилац Хашког трибунала ће данас у Београду најпре разговарати са Љајићем и тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем. Брамерц ће, како је најављено, имати сурете и са члановима Акционог тима и оперативних служби које су радиле на хапшењу хашких оптуженика Ратка Младића и Горана Хаџића.


Свинен је најавио да ће тема разговора бити и недавно хапшење те двојице бегунаца. Ово ће бити прва Брамерцова посета откад је Србија изручила Младића и Хаџића. Младић је ухапшен 26. маја код Зрењанина, а Хаџић 20. јула на Фрушкој гори и обојица су изручени Хашком трибуналу.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима