Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сиромашни ревносније платише

rssBookmark and Share

Лесковац 05.12.2010. Извор: Данас


 - У Јабланичком округу готово сва јавна и јавно комунална предузећа последњих година нису у стању да наплате вишемилионска дуговања, а нека су приморана да шаљу молбе корисницима својих услуга како би измирили бар део дуга.

Пракса је показала да су сиромашнија домаћинства, међу којима је највише пензионера са минималним приходима, ревносније платише не само Електродистрибуцији, него и осталим јавним и јавно комуналним предузећима.

На подручју Електродистрибуције Лесковац евидентирано је 95.000 домаћинстава и 9.000 вирманских потрошача, највише у центру Јабланичког округа, Лесковцу, али и Власотинцу, Лебане и другим општинским средиштима, а према најновијим подацима лесковачке Електродистрибуције, домаћинства дугују милијарду и 193 милиона динара, а привреда 320 милиона динара. Међу великим дужницима су буџетски корисници, као што су образовне институције, културне и здравствене установе.

Лесковачка Електродистрибуција је утужила већи број домаћинстава за неплаћене рачуне у износу од 150 милиона динара, а колективи ће судским путем морати да намире дуг од 290 милиона динара.

Према оцени ПР лесковачке Електродистрибуције Небојше Станковића, у оквиру Привредног друштва Југоисток Ниш, који обухвата шест округа, међу којима је и Јабланички, односно лесковачки крај, по проценту измиривања дуговања корисници услуга из града на Ветерници и других места региона, у односу на остале крајеве, налазе се у „златној средини“.

На терену су из дана у дан дежурне екипе Електродистрибуције које имају налог да искључују струју, али често наилазе на велике проблеме, јер им се прети не само вербално, него и физички, па су каткад приморани да ангажују и полицију.


#   Лесковац   Југоисток   Комунална предузећа
@EDJugoistok @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима