Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Школска година продужена за пет дана

rssBookmark and Share

11.02.2012. Аutor : T.Egerić|

Школска година за ђаке у Србији биће продужена за пет дана да би се надокнадила настава изгубљена због изузетно лоших временских прилика, саопштио је данас министар просвете и науке Жарко Обрадовић.

Школска година продужена за пет дана

Обрадовић је на Седници Републичког штаба за ванредне ситуације рекао да ни наредне недеље неће бити наставе. Од пет радних дана два, 15. и 16. фебруар, званични су државни празници, а преостала три изгубљена дана биће надокнађена према интерним плановима школа.

-У 62 школе нема грејања, у 22 нема струје, а негде су залеђене инсталације. Очекујемо да ће се ти проблеми решити у наредној недељи, казао је Обрадовић.

Обустава наставе у свим школама у Србији односи се и на одржавање наставе у природи, екскурзија, као и организацију школских такмичења, изјавио је начелник Просветне инспекције Велимир Тмушић.

-Обустављене су све активности у настави и додатне школске активности. То се односи и на организовање Дана школе, рекао је Тмушић.

Према његовим речима, и факултети су одржавање испитних рокова одложили или прилагодили потребама студената.

Претходним планом школских активности било је предвиђено да се матуранти гимназија распусте 19. маја, а осмаци и ученици завршних разреда средњих стручних школа 26. маја.

За ученике од првог до седмог разреда, друго полугодиште требало је да траје до 8. јуна 2012. а за остале средњошколце школска година требало је да се заврши 15. јуна.


#   нема струје   школска година   обустава наставе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима