Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сутра је већ касно

rssBookmark and Share

Ниш 08.12.2010. niscafe.com

Централним активностима у НИШУ - у ЕВРОПСКОМ КУТКУ, од 02-05.децембра 2010. године, обележена је у Србији планетарна кампања СТОП КЛИМАТСКИМ ПРОМЕНАМА. Под мотом „Глобални изазов-Глобални одговор - СУТРА ЈЕ ВЕЋ КАСНО!” овај мултимедијални програм, конципиран је као део светске кампање изазвао је интересовање бројних организације цивилног друштва, представнике установа и локалних органа власти.

Више стотина учесника Кампање, упркос лошим временским условима, окупило се у Европском кутку у Нишу одакле је упућена порука учесницима 16.Међународне конференције ОУН о промени климе у мексичком граду Канкуну. Чланови ЕКОполис мреже, „Зелене мреже“ Града Ниша, Савета за заштиту животне средине, студенти и ученици, представници факултета и других образовних установа и јавних комуналних предузећа, истакли су значај природе која нас окружује, али и на чињеницу да наш однос према природи, дирекно утиче на квалитет и сигурност живота човечанства. Активност је отпочела отварањем изложбе слика, графика и фотографија, професора и студената „Екоман АРТ Академије“, у галерији Европског кутка, под називом „Поимање универзума 2010“. О улози уметника у еколошким камањама и овој поставци на отварању је говорио Бобан Микић, члан Већа Градске општине Палилула. Своје радове изложили су: Академик, проф. мр Миодраг Анђелковић, проф.мр Звонко Павличић, академик, проф.Славољуб Тодоровић-Зоркин, проф. Милић Петровић, проф. Александар Павићевић, doc.Лидија Мина-Шаровић, Гордана Мирков, проф.Драган Видојковић, Мирољуб Динић, асистент, студенти Академије: Звонко Милојевић, Бранко Раденковић, и Мартина Божиновић.

За представнике медија, који извештавају о стању животне средине, веома интересантно предавање, на тему “Процена квалитета животне средине”,одржао је проф. др Радивоје Ђ. Манчић, доаен еколошког покрета Србије.

Нишлије су биле у могућности да упознају циљеве и програм две еколошке активности који се тренутно остварују у Региону: Одрживи облици енергије - Упознајмо БИО-ГЕНЕРАТОР (AgrovetMenaxment пројекат и ЕКОполис) и кампању ''Буди ОК! - Сакупљање старих батерија (Удружење Плант). На годишњем састанку „Зелене мреже Града Ниша“, Соња Поповић, председница Савета за заштиту животне средине је похвалила ову активност невладиног сектора и истакла да ће Град Ниш и у 2011 години подржати све пројекте удружења у овој области.


#   Ниш   Лесковац   студенти     градске општине   Милић Петровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима