Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Светосавска духовна академија у Врању

rssBookmark and Share

Ниш 27.01.2018. Јужна Србија Инфо

У Саборном храму Свете Тројице у Врању, одржана је Светосавска духовна академија, на којој је беседио архимандрит Василије Костић из Грчке.

Светосавска духовна академија у Врању

Говорећи о одрастању и животу Растка Немањића, он је рекао да је најмлађи син Стефана Немање био предодређен да управља Србијом, да буде краљ, али је његовим одласком на Свету Гору заувек измењен ток историје и православља. „Живећи у цркви и са црквом, Свети Сава је постао вечна икона Христа, вечна непролазна личност“, рекао је архимандрит Костић.

У програму су наступили хор Педагошког факултета „Даскал“ под вођством Јелене Вучковски Миневски и монахиње манастира Свети Стефан из Горњег Жапског, које су певале стихире из старих хиландарских списа. Присутни су били у прилици да чују како се, заправо, пре неколико векова певало у Хиландару.

Академији су присуствовали руководство Града Врања, високи црквени великодостојници, директори основних и средњих школа, представници јавног живота. Аутори програма су проф. др Сунчица Денић и свештеник Синиша Пиљановић.


#   Ниш   Свети Стефан   Свети Сава   Слободан Миленковић   духовна академија   Светосавска академија   Синиша Пиљановић   Епархија Врањска   Црква Свете Тројице   Сунчица Денић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима