Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу обележен Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге

rssBookmark and Share

Лесковац 27.06.2017. Јужна Србија Инфо

Одбор за превенцију болести зависности и борбу против верских секти Скупштине града Лесковца обележио је јуче Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге доделом захвалница представницима релевантних институција укључених у рад Одбора.

У Лесковцу обележен Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге

Овом приликом додељене су и награде ученицима који су били најбољи у недавно одржаном квизу "Играј за здравље дрога, јок, бре", на тему знања о штетности психоактивних супстанци.

Њима је награде уручио градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је казао да је злоупотреба психоактивних супстанци све пристунија код адолесцената који притом нису ни свесни последица и ризика који тиме преузимају.

- Поручио бих овим младим, паметним људима да сазнања о штетности психоактивних супстанци стално деле са својим вршњацима, јер немерљив утицај на доношење одлука код младих имају управо њихови вршњаци.

Прво место у квизу освојила је ОШ "Вук Караџић" из Велике Грабовнице, друго ОШ "Вожд Карађорђе", а треће ОШ "Петар Тасић". У првих четири били су и ђаци школе "Бранко Радичевић" у Брестовцу.


#   Лесковац   Горан Цветановић   дрога   ученици   кријумчарење   превенција   прво место   Дан против дроге
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима