Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Leskovcu obeležen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge

rssBookmark and Share

Leskovac 27.06.2017. Južna Srbija Info

Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Skupštine grada Leskovca obeležio je juče Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge dodelom zahvalnica predstavnicima relevantnih institucija uključenih u rad Odbora.

U Leskovcu obeležen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge

Ovom prilikom dodeljene su i nagrade učenicima koji su bili najbolji u nedavno održanom kvizu "Igraj za zdravlje droga, jok, bre", na temu znanja o štetnosti psihoaktivnih supstanci.

Njima je nagrade uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao da je zloupotreba psihoaktivnih supstanci sve pristunija kod adolescenata koji pritom nisu ni svesni posledica i rizika koji time preuzimaju.

- Poručio bih ovim mladim, pametnim ljudima da saznanja o štetnosti psihoaktivnih supstanci stalno dele sa svojim vršnjacima, jer nemerljiv uticaj na donošenje odluka kod mladih imaju upravo njihovi vršnjaci.

Prvo mesto u kvizu osvojila je OŠ "Vuk Karadžić" iz Velike Grabovnice, drugo OŠ "Vožd Karađorđe", a treće OŠ "Petar Tasić". U prvih četiri bili su i đaci škole "Branko Radičević" u Brestovcu.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   droga   učenici   krijumčarenje   prevencija   prvo mesto   Dan protiv droge
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima