Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен први приватни факултет у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 04.11.2014. Југмедиа, JSI

Факултет за економију и инжењерски менаџмент (ФИМЕК), који је отворен недавно у Лесковцу, је први приватни акредитовани факултет у граду на Ветерници, кога на све четири године већ похађа око 100 судената.

Отворен први приватни факултет у Лесковцу

Факултет је део универзитета Привредна академија из Новог Сада, а смештен је у адаптираном и реновираном простору на два спрата у Дому синдиката у центру града и у Улици Максима Горког 13. Цена студирања је 1500 евра по години.

„Важно је да родитељи и студенти знају да за тај новац неће купити диплому, већ знање, јер једино се љубав и знање дељем увећава. Такође је важно знати да су тим износом обухваћени сви трошкови студирања и да нема додатних издвајања“, каже за Југмедиу координатор ове високошколске јединице у Лесковцу Иван Станисављевић.

Факлутет има салу са 114 места, два амфитеатра са укупно 113 места, четири учионице са 136 места, четири кабинета, простор за студентску службу и техничког секретара, боблиотеку са 100 стручних наслова и 14 часописа, затим, читаоницу и информатички кабинет са по 20 места, ИТ подршку и други неопходан простор.

У Дому синдиката није било студената у време наше посете због ремонта грејних тела.

„Договор са менаџментом факлутета је да се нашим студентима пружи 110 посто рада, да из њих извучемо максималну посвећеност ка студирању, да буду поносни што су студенти овога факултета“, додаје Станисављевић.

ФИМЕК је акредитован на 100 студената у свакој години. Већи прилив очекује се идуће године.

„У школској 2014/2015. години предавачи долазе из Новог Сада, али је генерални став декана Драгана Солеша да се из локалне средине кадрирају кадрови који ће перманентно бити на располагању студентима“, истиче саговорник.

Студенти ће са овог факултета излазити са звањем дипломирани економиста.


#   Лесковац   факултет   Академија   студенти   економија     Иван Станисављевић   Драгана Солеша
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима