Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу обележен дан почетка Нато бомбардовања 1999.године

rssBookmark and Share

25.03.2017. Јужна Србија Инфо

Поводом 24. марта ,дана када је 1999.године започело бомбардовање тадашње СР Југославије од стране Нато алијансе,јуче су у Нишу на спомен обележјима поред Тврђаве положени венци и служен парастос жртвама агресије.

У Нишу обележен дан почетка Нато бомбардовања 1999.године

Парастос невиним жртвама бомбардовања су служили свештеници нишке епархије, а затим су венце положиле бројне делегације из  друштвено-политичког живота  града и удружена грађана.

У име Града Ниша венце су положили председник Скупштине Града мр Раде Рајковић и заменик градоначелника проф.др Милош Банђур.

Као сећање на жртве НАТО бомбардовања града Ниша подигнута су два споменика. Спомен капелу у парку између Тврђаве и зграде Универзитета изградиле су градске власти, док је преко пута улице споменик подигла Војска Југославије.

Током три месеца бомбардовања, сирене за ваздушну опасност у Нишу огласиле су се 129 пута. Град је 52 дана, пет сати и 14 минута био изложен ваздушним нападима, погинуло је педесет шесторо Нишлија, повређено више од 200, срушено више од 120 и оштећено више од 3.000 објеката.


#   годишњица   Милош Банђур   НАТО бомбардовање   Раде Рајковић   спомен обележје   Војска Југославије
@Milos_Bandjur @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима