Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu obeležen dan početka Nato bombardovanja 1999.godine

rssBookmark and Share

25.03.2017. Južna Srbija Info

Povodom 24. marta ,dana kada je 1999.godine započelo bombardovanje tadašnje SR Jugoslavije od strane Nato alijanse,juče su u Nišu na spomen obeležjima pored Tvrđave položeni venci i služen parastos žrtvama agresije.

U Nišu obeležen dan početka Nato bombardovanja 1999.godine

Parastos nevinim žrtvama bombardovanja su služili sveštenici niške eparhije, a zatim su vence položile brojne delegacije iz  društveno-političkog života  grada i udružena građana.

U ime Grada Niša vence su položili predsednik Skupštine Grada mr Rade Rajković i zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur.

Kao sećanje na žrtve NATO bombardovanja grada Niša podignuta su dva spomenika. Spomen kapelu u parku između Tvrđave i zgrade Univerziteta izgradile su gradske vlasti, dok je preko puta ulice spomenik podigla Vojska Jugoslavije.

Tokom tri meseca bombardovanja, sirene za vazdušnu opasnost u Nišu oglasile su se 129 puta. Grad je 52 dana, pet sati i 14 minuta bio izložen vazdušnim napadima, poginulo je pedeset šestoro Nišlija, povređeno više od 200, srušeno više od 120 i oštećeno više od 3.000 objekata.


#   godišnjica   Miloš Banđur   NATO bombardovanje   Rade Rajković   spomen obeležje   Vojska Jugoslavije
@Milos_Bandjur @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima