Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У новој згради кардиологије 400 операција на срцу

Bookmark and Share

Ниш 25.08.2011. Аutor : JužnaSrbija

Радови на новој зграда Клинике за кардиологију у Клиничком центру Ниш приводе се крају,а ускоро се очекује отварање клинике.

У новој згради кардиологије 400 операција на срцу

Нова зграда Клинике за кардиологију у Клиничком центру Ниш почиње ових дана да добија обрисе свог коначног изгледа. Радови се одвијају по плану, а недавно је постављена кровна конструкција.

Паралелно са тим радовима, омалтерисан је подрум и приземље. Завршетак радова на постављању електро и вентилационих инсталација у унутрашњости зграде планиран је за следећу недељу, а ускоро се очекује сређивање фасаде и постављање надстрешнице на будућем улазу у клинику.

Изградња нове клинике је од вишеструког значаја за југ Србије јер је план да се у новој згради обавља дијагностика, лечење и годишње око 400 операција на срцу.

Значај градње нове зграде кардиолошке клинике је утолико већи јер ће се уместо првобитно планиране једне, градити две операционе сале.

Пројекат изградње нове клинике вреди 160 милиона динара, а средства су издвојена из Министарства за Национални инвестициони план и преко кредита Европске банке за реконструкцију и развој.

Са новом зградом нишки КЦ стаје раме уз раме са водећим центрима у Србији јер ће то бити клиника са новом опремом.

Развој кардиохирургије је кључни пројекат у развоју Клиничког центра  у Нишу.

Нишки кадрови су били на додатним едукацијама у Клиничком центру Србије и Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње где су се припремили за рад на новој опреми.

Развој ове гране медицине је ранијих година значајно недостајао у Нишу, али од 2007. године почиње да се реализује уз разумевање републике Србије, а пре свега Министарства здравља. 
 


#   Ниш   кардиоваскуларне болести   југ Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима