Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У врањској Гимнзији "Бора Станковић" отворен "Руски кутак"

rssBookmark and Share

Врање 24.03.2018. Јужна Србија Инфо

У Гимназији ,,Бора Станковић” одржана је свечаност поводом отварања Руског кутка, којој су у име градског руководства присуствовали градоначелник Врања др Слободан Миленковић и председник Скупштине др Дејан Тричковић.

У врањској Гимнзији "Бора Станковић" отворен "Руски кутак"

Најпре је Епископ врањски господин Пахомије са свештенством освештао нови кабинет.

Након тога, симболичним откривањем плоче, градоначелник Врања др Слободан Миленковић, званично је отворио Руски кутак. 

,,Отварање Руског кутка у једној од најстаријих гимназија у Србији, само   је наставак вишевековне традиције и блиске везе два братска народа. Овај нови простор за промоцију руске културе, уједно ће бити и одељење које ће нашим ђацима пружити модернији приступ у едукацији и савлађивању градива, чиме ће трасирати пут за даље напредовање на личном пољу. Град Врање поноси се великим бројем вредне, успешне и талентоване деце и драго ми је што ће овако имати могућност да се додатно усавршавају, јер је образовање сигуран пут до њиховог личног напретка, али и модерног и развијеног друштва”, додао је градоначелник. Директорка Гимназије Сузана Мишић Станковић захвалила се свима који су помогли у реализацији овог пројекта. ,,Кутак је простор где ће живети једна младост, где ће се генерације учити и васпитавати и тежити неговању правих вредности,”, рекла је директорка. 

Свечаности је присуствовало тридесет ученика из руског града Белгорада. У програму је наступио и хор Гимназије ,,Бора Станковић”.


#   Врање   образовање   Бора Станковић   Русија   врањски Пахомије   Слободан Миленковић   Град Врање   Гимнзија Бора Станковић Врање   Руски кутак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима