Južna Srbija Info

U vranjskoj Gimnziji "Bora Stanković" otvoren "Ruski kutak"

rssBookmark and Share

Vranje 24.03.2018. Južna Srbija Info

U Gimnaziji ,,Bora Stanković” održana je svečanost povodom otvaranja Ruskog kutka, kojoj su u ime gradskog rukovodstva prisustvovali gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i predsednik Skupštine dr Dejan Tričković.

U vranjskoj Gimnziji "Bora Stanković" otvoren "Ruski kutak"

Najpre je Episkop vranjski gospodin Pahomije sa sveštenstvom osveštao novi kabinet.

Nakon toga, simboličnim otkrivanjem ploče, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, zvanično je otvorio Ruski kutak. 

,,Otvaranje Ruskog kutka u jednoj od najstarijih gimnazija u Srbiji, samo   je nastavak viševekovne tradicije i bliske veze dva bratska naroda. Ovaj novi prostor za promociju ruske kulture, ujedno će biti i odeljenje koje će našim đacima pružiti moderniji pristup u edukaciji i savlađivanju gradiva, čime će trasirati put za dalje napredovanje na ličnom polju. Grad Vranje ponosi se velikim brojem vredne, uspešne i talentovane dece i drago mi je što će ovako imati mogućnost da se dodatno usavršavaju, jer je obrazovanje siguran put do njihovog ličnog napretka, ali i modernog i razvijenog društva”, dodao je gradonačelnik. Direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković zahvalila se svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. ,,Kutak je prostor gde će živeti jedna mladost, gde će se generacije učiti i vaspitavati i težiti negovanju pravih vrednosti,”, rekla je direktorka. 

Svečanosti je prisustvovalo trideset učenika iz ruskog grada Belgorada. U programu je nastupio i hor Gimnazije ,,Bora Stanković”.

Komentara: 0


#   Vranje   obrazovanje   Bora Stanković   Rusija   vranjski Pahomije   Slobodan Milenković   Grad Vranje   Gimnzija Bora Stanković Vranje   Ruski kutak
@


 


[ Dodaj komentar ]