Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ruska državna železnica pomogla školu u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 05.09.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Povodom završetka radova na renoviranju sanitarnog čvora i prostorija u osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" ovu školu su obišli Ambasador Rusije Čepurin, predstavnik železnice Rusije Sultanov i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Povodom završetka radova na renoviranju sanitarnog čvora i prostorija u osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj", Njegova Ekselencija Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, zamenik direktora Državne železnice Rusije Mansurbek Sultanov i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković  obišli su ovu obrazovnu ustanovu.

Učenici škole pripremili su priredbu dobrodošlice, a gosti izrazili zadovoljstvo prijemom i dosadašnjom saradnjom.

Njegova Ekselencija, ambasador Aleksandar Čepurin, zajedno sa saradnicima, predstavnicima ruske Državne železnice u Srbiji i rukovodstvom grada obišao je radove u OŠ Jovan Jovanović Zmaj. Radovi su realizovani kao podrška kompanije RŽD ''Internešnl'', koja radi na remontu pruge na Koridoru 10. Zmajeva škola uskoro obeležava 55 godina rada, a u svojoj dugoj tradiciji trudili su se i trude se da krupnim koracima idu napred, za šta su im potrebni prijatelji, istakao je direktor škole. Ambasada Ruske Federacije i ruska Državna železnica pokazali su svoje prijateljstvo na delu.

''Prijateljstvo između srpskog i ruskog naroda je viševekovno, tradicionalno, ali su naši prijatelji i današnji gosti osetili i konkretan trenutak za pružanje konkretne pomoći i podrške'' rekao je Saša Ilić, direktor.

Obraćajući se prisutnima Njegova Ekselencija, Ambasador Čepurin istakao je da će se potruditi da saradnja Grada i ruske Ambasade bude još aktivnija, kako u ekonomskoj, tako i u kulturnoj sferi.

''Mislim da brzo možemo da realizujemo tu saradnju, recimo da napravimo neki ruski kutak, gde bi bilo filmova, knjiga na ruskom jeziku, gde bi bilo dosta kompjutera, to je korisno ne samo zbog učenja jezika, nego i uopšte. Imamo tu dobar osnov, to su lepa osećanja koja povezuju naše narode'istakao je Čepurin.

''RŽD Internešnl'' renovirala je sanitarni čvor i opremila kabinet za rusko-francuski jezik u  Zmajevoj školi.

Mansurbek B. Sultanov, zamenik direktora RŽD Internešnl u Srbiji, dodaje:''Sve što mi pravimo deci jeste naša budućnost, a mi živimo za budućnost. Imamo dobru tradiciju u svim regionima gde radimo remont pruće ili gradimo novu, mi radimo humanitarne aktivnosti u vidu remonta škole.''


je istakao dobru saradnju sa Vladom Srbije i međunarodnim organizacijama u cilju realizacije projekata vezanih za obrazovne ustanove. Podsetio je da su podneta 4 projekta za rekonstrukciju i investiciono održavanje 4 škole.

 ''Svaki uloženi dinar donosi profit koji se ne meri novcem, već obrazovanim ljudima spremnim da znanjem doprinesu razvoju grada. Iz budžeta ćemo izdvajati značajna sredstva u budućnosti za poboljšanje uslova za izvođenje nastave, kao i svih pratećih sadržaja.''

Kompanija „RŽD Internešnl“ koja radi na poslovima rekonstrukcije železničkog Koridora 10 kod Ristovca i Vranjske Banje odabrala je Zmajevu školu za učešće u humanitarnom programu ruske kompanije koji se realizuje uz podršku ruske ambasade. U okviru ovog programa sređen je deo prostorija ove škole.  Plan je da do kraja godine budu završena preostala četiri školska toaleta, a postoji mogućnost da se uradi i rekonstrukcija dotrajalog krova škole.

Komentara: 0


#   Vranje   Aleksandar Čepurin   Rusija   Jovan Jovanović   Slobodan Milenković   Jovan Jovanović Zmaj OŠ   francuski jezik   RDŽ Interenešnl   Ruski kutak
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}