Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ванредна ситуација у Јужној Србији

rssBookmark and Share

Куршумлија 03.02.2012. Аutor : A.Vesić |

Влада Републике Србије данас је одлучила да, ради рашчишћавања завејаних путева, општинама хитно упути бесповратно 332 500 литара дизел горива Д-2, 7000 литара безоловног бензина и 5000 килограма уља за ложење средњег мазута.

Ванредна ситуација у Јужној Србији

Смрзавање !

Помоћ је упућена у 29 најугроженијих општина .

Сектор за ванредне ситуације ће координирати да локалне самоуправе што пре преузму гориво од Републичке дирекције за робне резерве.

Влада Србије је такође издвојила 69 200 000 динара за отклањање последица елементарних непогода у 15 општина.

Ванредна ситуација проглашена је данас у 26 општина у Србији , а најкритичније је у градовима на Југу Србије у којима су села поптпуно завејана и одсечена од света.

Шест особа смртно је страдало услед смрзавања и последица елементарне непогоде, снежних падавина и хладног времена који су задесили Србију, док се једна особа води као нестала.

Због великог снега од света је одсечено 11.500 људи.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У КУРШУМЛИЈИ И БЛАЦУ

Због снега који пада већ 24 сата, у општинама Блаце и Куршумлија проглашена је ванредна ситуација, изјавио је начелник Штаба за деловање у ванредним ситуацијама Полицијске управе у Прокупљу Срђан Митровић.
Митровић је казао да се ситуација у остале две општине Округа, Прокупљу и Житорађи, прати из сата у сат.

Према његовим речима, због снежних наноса, застоја у саобраћају и ниских температура од минус 18 степени обустављена је настава у основној школи у Блацу и свим истуреним сеоским одељењима у тој општини.

Настава је у потпуности обустављена и у више одељења сеоских основних школа у општини Куршумлија која је у планинском делу потпуно завејана снегом.

Путни правци од Прокупља према десетак села у тој општини су непроходни за саобраћај.

Због снежне вејавице многи ђаци ни данас нису дошли у школу, а због ниске температуре у учионицама часови су и даље скраћени на 30 минута у свим основним и средњим школама у Прокупљу и Куршумлији.


#   Куршумлија   Срђан Митровић   ванредна ситуација   24 сата   робне резерве
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима