Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Влада Србије изабрала "Ласту" за превоз избеглица без тендера

rssBookmark and Share

Прешево 07.02.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Колона од преко 500 аутобуса била је у петак симбол протеста аутопревозника у Прешеву.
Преко стотину њих из целе Србије изразило је незадовољство због закључка Владе, а потом и уговора.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Тим уговором је Комесаријат за избеглице склопио са превозником ''Ласта''. Ово ће значити да послове око организације превоза миграната има ово предузеће, док ће остали приватници бити ангажовани по потреби.

Да ли ће до потребе доћи, питају се возачи, с обзиром да ''Ласта'' има капацитете од  1000 аутобуса. 

Гужва испред Прихватног центра у Прешеву, али овога пута возачи се не претичу ко ће возити мигранте, јер то више не зависи од њих. Проблем је сада већих размера.

Да ли ће возити или не, зависи од процене ''Ласте''. Уколико овај превозник не успе да подмири потребе, ангажоваће неког од осталих аутопревозника. Њихово је, у овом случају, да чекају.  Возачи су се удружили и посетили и председника општине Прешево.

Многи су уложили у овај посао, а сада ће дневни приход од око 50 хиљада евра, колико у неформалном разговору процењују возачи, отићи у руке једног превозника.
Колона дуга скоро 10 километара у знаку протеста. Возачи су паркирали своје аутобусе и чекају да се њихов проблем реши, како би могли да раде као и до сада.

''Незадовољни аутопревозници најављују да ће наставити са протестима, чак да ће у наредним данима уколико се њихово питање не реши блокирати ауто-пут, а можда и Прихватни центар.''


#   превоз   Прешево   избеглице   Влада Републике Србије   протест   Ласта АД Београд   Комесеријат за избегла лица   аутобуси   аутопревозници   прихватни центар   комесаријат
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима