Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вода се повлачи из индустријске зоне код Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 16.03.2015. Јужна Србија Инфо

Индустријска зона “Доње Међурово” и Ново Село поред Ниша и даље су поплављени, али се вода повлачи и њен ниво је доста опао, изјавио је за Бету, заменик шефа Штаба за ванредне ситуације у Нишу Жарко Ранковић.

Фото ТВ Зона Плус
Фото ТВ Зона Плус

- Колекторски систем није функционисао јер су цеви биле запушене. Ватрогасци су их уз много мука оспособили, радили су и ноћу под рефлекторима - казао је Ранковић.
 
Према његовим речима, уз много мука на подручју индустријске зоне “Доње Међурово” активиране су пумпе које су такодје допринеле да ниво воде почне да опада.
 
- Пумпа код погона “Јуре” није могла да буде укључена јер је вода поплавила трафо-станицу, па је активирана уз помоћ агрегата. Од четири пумпе које је имала фирма “Фрипак” три су украдене, а једна је била у квару, па је укључена тек након поправке - објаснио је Ранковић.
 
Он је истакао да је град протеклих дана ангажовао стручњаке Центра за ванредне ситуације, Руско-српског хуманитарног центра и “Србијавода”, како би што пре био решен проблем са подземним водама које плаве индуструјску зону и Ново Село.

Ранковић је додао да ће након повлачења воде, Институт за јавно здраље Ниш обавити комплетну дезинфекцију поплављеног подручја.

 

Бета, Јужна Србија Инфо


#   Ниш   Јужна Србија регион   Доње Међурово   поплава   Јужна Србија Инфо   пумпа   Ново Село   Жарко Ранковић   подземне воде   РСХЦ Руски хуманитарни центар   штаб за ванредне ситуације   стабилизација   индустријска зона
@juznasrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима