Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Циљ нове владе просперитет и подизање стандарда

Bookmark and Share

Београд 10.08.2016. Танјуг

Циљ нове владе jе просперитет и подизање животног стандарда свим грађанима, изjавио jе данас мандатар Aлександар Вучић, додаjући да ће бити повећане плате у jавном сектору.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Циљ нове владе је просперитет и подизање животног стандарда свим грађанима, изјавио је данас мандатар Александар Вучић, додајући да ће бити повећане плате у јавном сектору.

"Говорли су ми када сам прошлог пута говорио народним посланицима да ћемо да имамо двоструко мање плате него што смо имали у претходном периоду. Данас имамо веће плате него што смо их имали тада, али пре свега захваљујући расту плата у приватном сектору", рекао је Вучић образлажући експозе.

У јавном сектору и полицајци и припадници одбране, војске и у социјалном и здравственом и образовном сектору могу да очекују даља повећања плате, нагласио је Вучић додајући да то неће бити мала повећања плате.

Он је додао да ће се плате у јавном сектору и пензије у будућности редовно исплаћивати, као и да је циљ да се кроз повећање потрошње подигне раст, а не само кроз повећање извоза и инвестиција.

Додао је да је од 2014. до 2016. отворено 124.000 нових радних места, да је више од једне фабрике месечно отварано, да је стабилизована валута и остварена ниска инфлација.

Пензије ће само да расту и неће каснити ни сат

Мандатар за састав владе поручио је пензионерима да у мандату ове владе могу да очекују бољитак, да ће њихова примања бити само већа, као и да пензије неће каснити ни један сат.

"Желим да се захвалим пензионерима због онога што су учинили и да их обавестим да у овом мандату могу да очекују бољитак и континуирано повећање пензија", рекао је Вучић представљајући експозе у Скупштини Србије.

Он је рекао да им неће им бити идеално, али да ће им бити боље, и неће морати да стрепе за будућност.

"Пензије ће долазити у дан пензије, неће ни сат да касне,биће само веће", поручио је мандатар.

Он је рекао да ће се влада залагати и за повећање минималне цене рада са садашњих 121 динара по сату.

"Разговараћемо са послодавцима да не буду ни они незадовољни", рекао је он.

Истакао је да и код буџетских корисника има доста оних који примају минималне плате, али државни буџет то може захваљујући уштедама да издржи.

"Кад онима који примају минималних око 21.000 динара повећате плату на 22.000 или на 23.000 динара, то је за њих значајно", рекао је он.

Коментара: 0


#   Београд   Александар Вучић   Скупштина Србије   избори 2016   експозе
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима