Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Cilj nove vlade prosperitet i podizanje standarda

Bookmark and Share

Beograd 10.08.2016. Tanjug

Cilj nove vlade je prosperitet i podizanje životnog standarda svim građanima, izjavio je danas mandatar Aleksandar Vučić, dodajući da će biti povećane plate u javnom sektoru.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Cilj nove vlade je prosperitet i podizanje životnog standarda svim građanima, izjavio je danas mandatar Aleksandar Vučić, dodajući da će biti povećane plate u javnom sektoru.

"Govorli su mi kada sam prošlog puta govorio narodnim poslanicima da ćemo da imamo dvostruko manje plate nego što smo imali u prethodnom periodu. Danas imamo veće plate nego što smo ih imali tada, ali pre svega zahvaljujući rastu plata u privatnom sektoru", rekao je Vučić obrazlažući ekspoze.

U javnom sektoru i policajci i pripadnici odbrane, vojske i u socijalnom i zdravstvenom i obrazovnom sektoru mogu da očekuju dalja povećanja plate, naglasio je Vučić dodajući da to neće biti mala povećanja plate.

On je dodao da će se plate u javnom sektoru i penzije u budućnosti redovno isplaćivati, kao i da je cilj da se kroz povećanje potrošnje podigne rast, a ne samo kroz povećanje izvoza i investicija.

Dodao je da je od 2014. do 2016. otvoreno 124.000 novih radnih mesta, da je više od jedne fabrike mesečno otvarano, da je stabilizovana valuta i ostvarena niska inflacija.

Penzije će samo da rastu i neće kasniti ni sat

Mandatar za sastav vlade poručio je penzionerima da u mandatu ove vlade mogu da očekuju boljitak, da će njihova primanja biti samo veća, kao i da penzije neće kasniti ni jedan sat.

"Želim da se zahvalim penzionerima zbog onoga što su učinili i da ih obavestim da u ovom mandatu mogu da očekuju boljitak i kontinuirano povećanje penzija", rekao je Vučić predstavljajući ekspoze u Skupštini Srbije.

On je rekao da im neće im biti idealno, ali da će im biti bolje, i neće morati da strepe za budućnost.

"Penzije će dolaziti u dan penzije, neće ni sat da kasne,biće samo veće", poručio je mandatar.

On je rekao da će se vlada zalagati i za povećanje minimalne cene rada sa sadašnjih 121 dinara po satu.

"Razgovaraćemo sa poslodavcima da ne budu ni oni nezadovoljni", rekao je on.

Istakao je da i kod budžetskih korisnika ima dosta onih koji primaju minimalne plate, ali državni budžet to može zahvaljujući uštedama da izdrži.

"Kad onima koji primaju minimalnih oko 21.000 dinara povećate platu na 22.000 ili na 23.000 dinara, to je za njih značajno", rekao je on.

Komentara: 0


#   Beograd   Aleksandar Vučić   Skupština Srbije   izbori 2016   ekspoze
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]