Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршен Салон књига у Пироту

rssBookmark and Share

Пирот 20.02.2011. Извор: Јужне вести

Према процени организатора управо завршени 12. Салон књиге и графике у Пироту посетило је преко 10.000 посетилаца.

Завршен Салон књига у Пироту
ПИРОТ -Директор Дома културе Мишко Ћирић каже да је посета на нивоу прошлогодишње. Он додаје да су средствима које је обезбедила локална самоуправа купљене књиге које ће добити пиротска Народна библиотека, али и школе које ће их поделити најбољим ђацима на крају школске године.

- Важан део Салона су и књижевне промоције. Ове године посебну пажњу посветили смо дечијим писцима и радује цињеница да су наши најмлађи суграђани имали прилику да друже са Љубивојем Ршумовићем, Добрицом Ерићем, Недељком Попадићем и другим ауторима. Преко 700 деце је посетило ове промоције – рекао је Ћирић.

Традиционално, на крају Салона додељене суи награде. Прву награду на конкурсу за кратку причу освојио је Борис Старешина са насловом “Мајка и отац већ су били у балону када су почела да се десавају чуда”.

Другу награду освојила је прича “Магичне печурке” Мише Андоновића, док је трећа Елизабета Георгијев са причом “Минско поље у шест прича”. Поред ових наслова још 14 прича је ушло у збирку коју је објавио Дом културе.

Код издавача, награду Свети Трифун, која се додељује за комплетну продукцију као допринос књижевности, уметности или науци добило је ЈП Службени гласник.

Награду Лоза за најбоље појединачно издање које афирмише књигу у ужем или ширем смислу, добила је ”Едиција ДОО” из Београда за изабрана дела Меше Селимовића. Награда Сара за естетско технолошки третман књиге припала је предузецу “Младинска књига”.


#   Пирот   Дом културе   Мишко Ћирић   локална самоуправа   Народна библиотека   Свети Трифун   Службени гласник
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима