Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршна фаза реконструкције булевара Зорана Ђинђића

rssBookmark and Share

Ниш 08.07.2011.

Реконструкција Булевара доктора Зорана Ђинђића, од раскрснице са улицом Војводе Мишића до Булевара Цара Константина, највеће инвестиције у саобраћајну инфраструктуру у последњих 20 година, приводи се крају.

Овог викенда у саобраћај ће се пустити и последња деоница реконструисаног булевара, од Зетске улице до Црвеног певца, а након тога предстоји изградња тротоара и део радова на постављању подземних инсталација, као и уређење зеленила. Ова ивестиција спроводи се из градског програма одржавања.

Саобраћај ће од Трошарине до Црвеног певца бити регулисан помоћу три семафора, и то: на Црвеном певцу, на раскрсници са Зетском улицом и на раскрсници Булевара доктора Зорана Ђинђића и Сремске улице. И радови на семафорској сигнализацији у завршној су фази.

Измештене су подземне инсталације, израђен је равнајући тампон, други слој асфалта дебљине седам и завршни слој асфалта дебљине шест сантиметара.

На делу Булевара доктора Зорана Ђинђића од Рентгенове до Зетске улице коловоз је проширен са седам на десет метара, док је паркинг сада широк пет метара.

Поплочавање тротоара "бехатон" плочама по европским стандардима омогућиће знатно лакше кретање особама са инвалидитетом.

Реконструкцијом Булевара доктора Зорана Ђинђића наставља се потпуно уређење централне градске зоне, а пуштањем у саобраћај ове деонице знатно ће се растеретити досадашње гужве у саобраћају.

Реконструкцију саобраћајнице до Сремске улице финансира Град, за радове до Трошарине средства се обезбеђују из НИП-а, док ће реконструкцију коловоза до Нишке Бање радити ''Путеви Србије''. Носилац посла је А.Д.Нискоградња.

Вредност укупних радова на реконструкцији Булевара доктора Зорана Ђинђића износи око 250 милиона динара.

Иначе, у Нишу, у центру града, до сада је комплетно уређен централни градски коловоз, улица Генерала Милојка Лешјанина и Вожда Карађорђа, од улице Кнегиње Љубице до улице Краља Стефана Првовенчаног, а изводе се и радови на реконструкцији Булевара Цара Константина.

Са завршетком радова на реконструкцији Булевара доктора Зорана Ђинђића, Ниш ће добити још једну значајну модерну саобраћајницу, која ће допринети безбедности возача и пешака и значајно побољшати квалитет саобраћаја.



#   Ниш   Путеви Србије   саобраћај
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима