Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршен откуп земљишта за коридор 10 у Врању

rssBookmark and Share

29.06.2011. Извор: Бета

Откуп земљишта за градњу 36 километара аутопута на Коридору 10 кроз територију Града Врања је завршен, изјавила је шеф Одсека за имовинско правне послове града Врања Марина Трајковић.

Завршен откуп земљишта за коридор 10 у Врању

ВРАЊЕ -Она је агенцији Бета казала да ће извештај о завршеној експропријацији бити достављен у року, до краја јуна, Светској банци, која је један од финансијера пројекта.

- Откуп земљишта за Коридор 10 је протекао углавном добро и већ је почела исплата накнаде по цени од 650 динара за квадратни метра њива прве, друге и треће класе, док су парцеле са њивама слабијег квалитета и под пашњацима откупљиване по цени од 450 динара по квадратном метру - казала је Трајковићева.

Трајковићева је додала и да се на траси налазе 22 стамбена објекта у селу Рибинце, за које вештаци утврђују цену.

Према њеним речима, због трасе Коридора 10, биће померен и оградни зид и бунар у цркви Светог Ђорђа у селу Нерадовац.

Трајковић је казала да на територији Града Врања предстоје и експропријације земљишта за градњу гасовода између Лесковца и Врања и за градњу трафостанице код села Доње Требешиње.

- За градњу трафостанице трабало би да се откупи 5,3 хектара земљишта, али решења о експропријацији још нису донета јер власници парцела траже откуп целих парцела, а не делова, због чега је инвеститор "Електромрежа Србије" тражила вештачења. У августу би требало да почне експропријација 14,9 хектара земљишта за градњу гасовода Врање-Лесковац. Траса гасовода, чију изградњу финансира "Југоросгас", пролази кроз исте катастарске општине Града Врања као и Коридор 10, а откупљиваће се делови парцела и биће потребно најамње три месеца да се тај процес заврши - рекла је Трајковићева.

Трајковићева је казала и да су инвеститори градње гасовода и трафостанице депоновали по милион динара за трошкове експропријације, али да ће се тачан износ средстава за откуп земљишта знати након завршетка тог процеса.


#   коридор 10   откуп   Доње Требешиње   експропријација
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима