Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Плате и пензије биће веће за 30 одсто!

Bookmark and Share

01.04.2015 Ало, Јужна Србија Инфо

Оно о чему је премијер говорио као о могућности и званично је јуче потврђено из Владе - плате и пензије ће заиста бити, не само враћене на старо већ и повећане за 30 одсто, уз могућност даљег раста до краја године.

Плате и пензије биће веће за 30 одсто!

- Једноставно, појавио се толики вишак новца у буџету да некако морамо да га потрошимо, па смо, осим великих улагања у пољопривреду и привреду, одлучили да значајан део новца преусмеримо на плате и пензије, с чим се сагласио и ММФ након увида у ситуацију.

Шта више, саветовали су нас да идемо са још већим повећањем, мада је то тренутно нереално, јер би сасвим сигурно произвело нежељени ефекат шока код старије популације - потврђено нам је у Немањиној 11, уз напомену да ће од данас струја појефтинити за 10 одсто, а не поскупети, како је најављивано, баш као и основне животне намирнице, што ће такозвану потрошачку корпу учинити најјефтинијом у региону.

Једнако лепе вести стижу и из Народне банке Србије, тачније, од гувернерке Табаковић лично, која је у писаној изјави, доставленој медијима, најавила драстичан пад евра од данас, односно, увођење такозваног виртуелно-холограмског курса који ће европску монету готово изједначити са динаром.

- Од данас ће за 1.000 динара моћи да се купи 950 евра, мада грађанима саветујем да продају евре и купују динар који ће и у наредном периоду јачати, до границе када ће за један динар моћи да се купи евро и по - нагласила је гувернерка, уз напомену да је Централна европска банка већ негодовала због најављених мера, страхујући за судбину евра, али да НБС засигурно неће подлећи притисцима и одустати од ренесансе домаће валуте.

Последња у низу заиста фантастичних вести јесте и она да се Срђан Вербић од данас придружује штрајку просветара, подржавајући њихове захтеве у потпуности, па чак и онај о његовој оставци.

- Просветари су у праву, од данас сам с њима у штрајку, све до испуњења захтева и моје оставке - истакао је министар образовања.


За крај, вест која је управо стигла - ако вас је све наведено обрадовало - извините, априлилилили...

Коментара: 1


#   плате  пензије  Влада Републике Србије   забава  курс  повећање  шала
@Vlada_SR @▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Perkan, 02.04.2015:
    za malo...


[ Додај коментар ]