Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Све нишке рок групе осамдесетих, на једном диску

rssBookmark and Share

12.11.2017. РТС, Јужна Србија Инфо

Материјали нишких рок група које осамдесетих година прошлог века нису успеле да објаве плочу после 30 година објављени су на компакт диску, преноси РТС.

Фото: РТС Screenshots
Фото: РТС Screenshots

Идеја Драгана Аранђеловића, аутора издања, била је да се покаже да је поред група Кербер и Галија у то време у Нишу било још око стотину бендова:

"То значи да су те групе нешто радиле, да су свирале, да су имале неке снимке и да су то биле групе за које се тада говорило да су групе које обећавају."

Овај диск је за нишке рокере много више од музике. Он је прича о њиховом животу, изласцима, концертима и одрастању, каже Драган Стојановић из групе Херц.

"У то време смо се окупљали по месним заједницама, по квартовима. Супер је било ако можете да договорите свирку у месној заједници или још боље на некој гитарујади."

"Ја сад кад то чујем, видим да је то технички врло лоше урађено", истиче Бранко Миовић, члан  групе Меланхолик. "Много битније од тога је да се чује позадина и шта се догађа у песми."

Некадашњи рокери данас су пословни људи. Неки су данас народни посланици, а међу њима је и актуелни начелник полиције.

"Свирали смо пет година. Бенд се звао Кратак спој", каже Нинослав Митић, начелник Нишке полиције. "Сви смо били одавде из Ниша, другови из детињства. То је настало ка жеља да нешто направимо."

Снимци, који су настали у два професионална студија, али и на многе друге начине, говоре о потенцијалу нишке рок сцене осамдесетих година.

Драган Аранђеловић: "Толико много група у једном граду као што је Ниш, то је заиста било врло респектабилно."

Планирано је да већина снимака и преосталих нишких група, врло брзо буде објављена на сличним издањима.

Коментара: 0


#   рок музика   ЦД   Драган Стојановић   музичке групе   Нинослав Митић   Драган Аранђеловић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима