Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од првог секса пет зараза

rssBookmark and Share

25.03.2011. Извор: Курир

Често сам се виђао с Мајом, а после месец дана појавили су се први здравствени проблеми. Убрзо сам почео дословце да се распадам

Изгубио невиност, а могао је и главу!

Од првог секса пет зараза

ВРАЊЕ -Шеснаестогодишњак С. Н. из Вратогоша поред Врања запамтиће свој први секс за цео живот, јер га је његова партнерка, извесна Маја, заразила са пет сексуално преносивих болести.

- Ту девојку, која ми се представила као Маја, стално сам сретао у центру града. Увек ми се смешкала. На рођенданској журки моје школске другарице поново сам је видео. Тражила је да плеше са мном. Почела је да ме љуби и додирује... Неколико дана касније срели смо се после школе. Кренули смо ка нашој другарици и све време размењивали нежности. Међутим, нисмо стигли до наше пријатељице, већ смо завршили у насељу Чешаљ, у једној помоћној просторији коју клинци из краја често користе за своје „романтичне сусрете“. Просто ме је натерала, наводно задовољна због мог поклона, скупоценог парфема, да водимо љубав - каже С. Н.

Он додаје да су овакви сусрети с Мајом били чести. Међутим, после нешто више од месец дана јавили су се први здравствени проблеми. Притиснут срамотом, лечио се на своју руку, а лекарску помоћ је затражио тек после вишемесечне агоније.

- Било ме је стид да кажем мојима, али на крају сам морао јер сам почео дословце да се распадам - испричао нам је С. Н. и додао да Мају од тада није видео.

Управо због оваквих случајева, којих је све више, стручњаци у Пчињском округу већ дуже време позивају на опрез.

- Хламидија је подмукла полна болест, која, ако се не лечи на време, изазива стерилитет. Међутим, све већи је број и оних који оболевају од гениталног херпеса, који узрокује неплодност, а може да изазове и карцином. Жалосна је и чињеница да малолетнице све чешће оболевају од кондилома, који се углавном јављају као последица честих промена партнера - наводи Лидија Стојановић, гинеколог Дома здравља у Врању.

Шта је све закачио

- Гонореју или трипер (изазива стерилитет, проблеме са срцем, може да доведе и до слепила)
- Трихомонас (изазива инфекцију простате)
- Хламидију (изазива стерилитет)
- Кандиду (изазива инфекцију мокраћних путева)
- Генитални херпес (изазива неплодност и карцином)


Трудне девојчице од 13 година

Према речима докторке Лидије Стојановић, у Врањском округу све је више деце која рађају децу.

- То се већ дуже време дешава на овом подручју. Међутим, пре неколико месеци забележена је још једна крајност - тринаестогодишња девојчица остала је у другом стању и у тим годинама решила да роди - навела је Стојановићева. Она је додала да забрињава и чињеница да је све више малолетница које се због све теже економске и материјалне ситуације баве најстаријим занатом, али да је забележен и повећан број „мушких проститутки“.


#
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима