Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Родитељи ученице која је тешко повређена на кросу најавили тужбу

rssBookmark and Share

Ниш 21.05.2011.

Братислав и Маја С, родитељи ученице Д.С. (14) из Ниша која је пре неколико дана на кросу на Градском пољу приликом пада поломила кључну кост, саопштили су јуче да ће тужити град и Републику Србију јер сматрају да терен по којем су деца трчала није био адекватан за ову врсту спорта.

Због прелома туже Ниш и Србију
Због прелома туже Ниш и Србију

Трка ђака „Крос РТС-а кроз Србију“ одржана је 8.маја под покровитељство Министарства просвете и Савеза за школски спорт. У Школској управи Ниша, наводе да деца на овом месту трче већ 20 година и да нема објективне одговорности организатора.

- Само што сам потрчала, после 10 метара нога ми је упала у рупу. Саплела сам се и пала на раме и осетила бол. Са наставником фискултуре сам отишла до лекара где су ми рекли да ми није ништа, али је лекар из спорског диспанзера инсистирао да одем и снимим раме, прича Д. С. Након снимања у Дому здравља се показало да је сломила кључну кост.

- Тужићемо ко год да је одговоран – град Ниш и Републику Србију који су дозволили да на месту где трче коњи трче деца. Имала је доста среће. Докторка у болници нам је рекла да је за један или два милиметра могла да искида и артерију, што би било веома опасно, каже мајка Маја.

У Дечјој клиници у Нишу кажу да су због прелома и напрснућа задобијених на кросу збринули укупно троје ученика.


#   Ниш   родитељи
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима