Јужна Србија Инфо
cirilica | latinica

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије

Арсеније Главичић нови Епископ нишкиТрагедија: Преминуо младић који је јуче пао са зграде у НишуМинистарство демантује: Тендер за набавку опреме новог КЦ у Нишу није поништен!Нестали Срђан Дуњић пронађен мртавМладић из насеља Дурлан подлегао повредама у КЦ НишКЦ Ниш: Конкурс за 60 здравстевених радникаЛончар: Због јавашлука појединаца касни завршетак нове зграде КЦ Ниш


Свети Архијерејски Сабор Српске православне цркве изабрао је данас 39-годишњег Арсенија Главичића, викарног епископа топличког, за епископа нишког.
Младић В.Р. стар 25 година, који је јуче око 17 сати пао са зграде у улици Страхињића Бана, преминуо је у току ноћи, од последица задобијених повреда приликом пада, потврдили су лекари КЦ Ниш.
На сајму запошљавања, одржаном данас у Официрском дому у Нишу, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и директор нишке филијале Националне службе за запошљавање Бобан Матић потписали су споразум о заједничкој реализацији мера Активне политике запошљавања.
"Иако је, како и сам назив каже „НАЦИОНАЛНА служба за запошљавање“, институција која треба да спороводи активности на запошљавању СВИХ грађанки и грађана Србије, НСЗ у Нишу је изгледа постала служба за ЗАПОШЉАВАЊЕ ЧЛАНОВА СНС", кажу из Демократске странке у Нишу.
Директор ПД „Слободна зона Врање“ Горан Живковић и генерални директор ПД „Топ Софа“ Роберто Сивиеро, у присуству сарадника, потписали су уговор о међусобним односима у оквиру пословања корисника на подручју Слободне зоне.
У фирми “Топлички виногради” д.о.о. у прокупачком селу Гојиновац засади под виновом лозом повећани су на додатних 15 хектара, тако да они тренутно заузимају површину од близу 50 хектара. Највеће површине засађене су аутохтоном сортом грожђа “Прокупац”.
У недељу 28. маја у организацији Миколошког друштва "Југ" из Власотинца, одржаће се традиционали "поход" на гљиве.
„Фудбалски клуб Раднички Ниш је градски клуб и стога смо изузетно забринути због најновијих дешавања у вези са добијањем евро лиценце" пише у делу саопштења ресорног већника Бранислава Качара..
Свечаним концертом Александра Маџара на клавиру, у Свечаној сали града, синоћ су отворени Лесковачки дани музике (ЛЕДАМУС).
Дан сећања на преминуле од СИДЕ обележен је јуче на Тргу краља Милана у Нишу у организацији Удружења грађана Сунце.
Званично је завршено пријављивање бендова за такмичарски део на Куршумлијској Гитаријади. Хвала свим бендовима који су се пријавили и приказали огромно интересовање за Гитаријаду у Куршумлији, резултати о учесницима изаћи ће за пар дана.
Исплата стипендија изузетно надареним ученицима и студентима за месеце април и мај за школску 2016/2017. годину почиње у среду, 24. маја 2017. године.
Покрет који у недељу формира, некадашњи омбудсман и председнички кандидат Саша Јанковић биће “невладино и непрофитно удружење које се оснива ради остваривања циљева у области државе и друштва”, пише на почетку нацрта Статута у који је Инсајдер имао увид и објавио на…
Случај (не)легалног избора директора Дома ученика у Нишу и покушаја бившег узбуњивача Весне Љубенковић из те установе, да укаже на проблеме, није једини који је пробио све законске границе и медијску пажњу.