Južna Srbija Info

Marihuana u posudi sa ćevapima

rssBookmark and Share

Gradina 04.04.2019. Južna Srbija Info

Carinici su predhodnog vikenda, 31. i 29. marta 2019. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina, zaplenili marihuanu u posudi za hranu sa ćevapima, ali i 24 flaše žestokih pića pronađenih u prostoru za rezervni točak.

Marihuana u posudi sa ćevapima

Marihuana i hašiš su otkriveni kada je 31. marta na red za kontrolu stigao „reno folksvagen“ turskih registarskih oznaka kojim su iz Nemačke ka Turskoj putovala dvojica 34-godišnjih državljana Turske.

Iako su oba putnika rekla da nemaju ništa da prijave, carinski službenici su ipak posumnjali u njihove reči.

I imali su pravo, jer se u suvozačevoj plastičnoj posudi za hranu, među ćevapima našla i kesica puna marihuane.

Detaljnom kontrolom je utvrđeno da se i u putnoj torbi vozača, kao i u omotu njegove kese duvana nalazi preko 20 grama marihuane i hašiša.

Dva dana pre toga, 29. marta,  carinici su otkrili i 27 flaša konjaka, viskija i votke kod trojice 40-godišnjaka, nemačkih državljana turskog porekla,  koji su se iz Nemačke uputili ka Turskoj.

Putnici su po flašu pića stavili su u svoje putne torbe znajući da je to dozvoljena količina za prenos preko granice, ali su carinici želeli da pogledaju i šta se nalazi u gepeku.

Kada su podigli pregradu kojom je od unutrašnjosti prtljažnika odvojen prostor za rezervni točak naišli su na pravi ''podrum pića''.

U skrivenom prostoru otkrili su 7 flaša votke „Gorbatschow“ i „Finlandia“, 3 boce viskija „Johnie Walker“ i čak 14 flaša nemačkog konjaka „Asbach Uralt“.

Pošto je svaki od putnika u torbi nosio po jednu flašu alkoholnog pića, što je dozvoljeno preneti preko granice bez prijave carinicima, one su im vraćene, dok su 24 flaše otkrivene u pregrađenom gepeku zaplenjene i predate u nadležnost carinarnice Dimitorvgrad do okončanja prekršajnog postupka.

Komentara: 0


#   marihuana   Gradina   carina   krijumčarenje   alkoholna pića
@


 


[ Dodaj komentar ]