Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren Sajam zapošljavanja i Sajam obrazovanja u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 08.11.2018. Južna Srbija Info

U okviru Foruma naprednih tehnologija koji se održava u Oficirskom domu, danas je organizovan četvrti po redu Sajam zapošljavanja, obrazovanja i profesionalne orjentacije.

Otvoren Sajam zapošljavanja i Sajam obrazovanja u Nišu

Na svečanom otvaranju sajma priutnima se obratio državni sekretar u Ministarstvu rada,zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja Svetozar Aleksov, a prisutne je pozdravio i gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je rekao da „Sajam zapošljavanja koji se održava u gradu u koji država ozbiljno investira sa namerom da postane nacionalni ali i regionalni tehnološki centar 21. veka, zaista predstavlja jedinstvenu priliku za sve koji traže zaposlenje iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, elektronike, mašinstva i naprednih tehnologija uopšte.

Ovo je pravo mesto da se, sa jedne strane, sagledaju obrazovni potencijali grada Niša, ali i potrebe sektora privrede za ljudskim resursima, sa druge strane. Niški forum naprednih tehnologija i sajam zapošljavanja kao njegov sastavni deo organizovali smo sa ciljem da javnosti prezentujemo privredne, naučno-obrazovne i kadrovske potencijale Niša i čitavog regiona“rekao je gradonačelnik Bulatović.

Nakon svečanog otvaranja delegacije Ministarstva ,Vlade Republike Srbije ,Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Niša i brojne zvanice obišle su štandove kompanija i obrazovnih institucija u velikoj sali Oficirskog doma.

Rast kompanija koje posluju u domenu naprednih tehnologija,je evidentan, a ljudski resursi su jedan od najbitnijih faktora tog rasta.

Upravo zato su specijalizovani sajam zapošljavanja i sajam profesionalne orijentacije sastavni deo Foruma naprednih tehnologija. Ovo je i odlična prilika da se sagledaju obrazovni potencijali koje grad pruža sa jedne strane i da se vidi šta je ono što je privredi od ljudskih resursa potrebno, sa druge strane.

U skladu sa koncepcijom glavne manifestacije, na sajmu zapošljavanja tražiće se zanimanja iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, elektronike, mašinstva, biomedicine i naprednih tehnologija uopšte.

Ovo je jedinstvena prilika za sve koji traže poslove u ovim oblastima da se predstave poslodavcima, raspitaju o uslovima zapošljavanja i perspektivama za rad, predaju svoje prijave i radne biografije.

Na Sajmu profesionalne orijentacije učestvovaće srednje, više škole i fakulteti, obrazovne ustanove koje imaju značajnu ulogu u obezbeđivanju adekvatne strukture ljudskih resursa, što je od posebnog značaja za buduća zapošljavanja. Usklađenost obrazovnog sistema sa potrebama privrede i tehnološkim razvojem, omogućava mladima da se u svom gradu školuju za veoma perspektivna zanimanja budućnosti.

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   Svetozar Aleksov   Sajam obrazovanja   Sajam zapošljavanja   državni sekretar   Forum naprednih tehnologija   ljudski resursi
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}