Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Vučić na početku izgradnje Moravskog koridora: Ponosan sam, svuda ćemo moći da idemo auto-putem!Izboden maloletnik - prosjak (15) kod KC NišTončev: Učvršćujemo SPS, naše komšije nisu naši neprijateljiPetnaestogodišnji maloletnik preprodavao droguPašin konak u Vranju "Haremluk" vraćen GraduGadžin Han: Novi dom za Iliće, kuću im ustupila crkvaUginule životinje jer su izvršitelj Trajković i maskirani pomoćnici zabranili pristup domaćinu


Ujutru po kotlinama i duž rečnih tokova magla ili niska oblačnost. Tokom dana pretežno sunčano i toplo, u većini mesta sa najvišom dnevnom temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti za ovaj period godine
Kako su potvrdili u PU Leskovac, prošle noći oko 2 sata ujutru, došlo je do eksplozije van objekta u Ulici Svetozara Markovića u blizini glavne Pošte u Leskovcu. Na sreću nema povređenih, ali je načinjena materijalna šteta na tri vozila koja su bila parkirana u blizini.
Četvoročlana porodica Ilić iz Gornjeg Barbeša kod Gadžinog Hana, koju je ekipa RTS-a prošle godine posetila u neuslovnoj kući, preselila se u novu, koju im je ustupila crkva iz tog sela. Tako, pored nemaštine i bolesti koje ih prate, Ilići sada imaju veliku brigu manje.
"Niš će na predstojećim izborima biti centar za jugoistočnu Srbiju", rekao je Novica Tončev na današnjem skupu pred više od 120 predstavnika okružnih i opštinskih odbora Socijalističke partije Srbije i dodao da „politički protivnici SPS-a, nisu njihovi neprijatelji“.
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte obeležila je 10 godina postojanja i uspešnog rada.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 15. decembar 2019. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
I ove godine po ugledu na evropske gradove, za novogodišnje praznike, kod spomenika Sremcu i Kalči, održaće se turistička, muzička, izložbeno-prodajna, kreativna manifestacija, ovaj put pod nazivom "Novogodišnji festival NIŠ U SRCU - BazArt".
Prestižni međunarodni kik boks turnir "Zlatni kik bokser", kruna za kik boksere neverovatne 2019. godine biće održan u Nišu, hala Čair, večeras 14. decembra u 20 sati.
Potpisivanjem Ugovora, Grad Vranje je postao vlasnik zgrade Haremluka površine 311m2 i zemljišta ukupne površine 719m2.
„U protekla 24 sata, pomoć lekara Službe hitne pomoći u prokupačkom Domu zdravlja zatražila su 54 pacijenta, što se može smatrati uobičajenim brojem za ovo doba godine“, kazali su danas iz Službe za informisanje te zdravstvene ustanove.
Poznata hrvatska i balkanska, pop pevačica raskošnog glasa Nina Badrić, održaće koncert u niškom Domu Vojske 26. februara 2020. godine.
Ovu nedelju obeležiće temperature iznad proseka za ovo doba godine, što doprinosi dobroj prohodnosti puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije, ali ipak upozorava vozače na moguću maglu u jutarnjim časovima, koja smanjuje vidljivost po kotlinama i dolinama.
Članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kaže da je za godinu i po dana provedenih na čelu Okruga, kroz zvanične prijeme, razgovarala sa oko 1.000 ljudi, ne računajući one koji svakodnevno dolaze za pomoć, informacije ili preporuku.
Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena koncentracija dihidrogen monoksida, veća od uobičajene. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće