Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Poseban Spasovdan - Vaznesenje Hristovo u Nišavskom okrugu uz dobre rezultate i visok nivo radaMiodrag Stanković dao ostavku na mesto predsednika niškog DS-a - na lokalne izbore sa Ćirkovićem i JovanovićemDa li prepoznajete mesto na fotografiji - slika odgovornosti "odgovornih" (FOTO)"Nišvil" od 7. do 16. avgustaKlinički centar Niš počeo sa redovnim radomNiški socijalisti: "Mi stojimo postojano" - nakon pobede vraćanje Niške televizije gradu, "Beogradu njegovo, nama u lokalu naše"Danas počinje isplata 100 evra građanima koji su se prijavili


Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da od 1. juna mogu da se organizuju đačka putovanja, međutim maturanti koji su imali predviđena putovanja u inostranstvo, moraće da ih zamene nekom destinacijom u zemlji
Pred Višim sudom u Nišu za 16. jun je odloženo pripremno ročište pred suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatom kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu Moniku Karimanović iz sela Suvo Do.
Saradnja sa upravnicima stambenih zajednica u vreme vanrednog stanja bila je izuzetno dobra, jer im je Krizni štab Gradske opštine Medijana u svakom trenutku bio na raspolaganju. Ovo je zaključak sastanka predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića, rukovodilaca stambenih zajednica sa teritorije Medijane i predstavnika JKP „Mediana“.
Stanković je podneo ostavku na mesto predsednika GrO DS Niš, ali ne i na samo članstvo u stranci
Ministarstvo finansija donelo je dopune pravilnika o načinu prijave i uplate jednokratne novčane pomoći, kojim se omogućava državljanima Srbije da dobiju 100 evra ako u trenutku podnošenja prijave imaju važeću ličnu kartu, izjavio je ministar Siniša Mali.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 24. maj 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Topao vikend u najavi, preporuka nadležnih specijalista za zarazne bolesti uz stroga pravila omogućiće Grcima da već u subotu borave na nekoj od preko 500 plaža koje su se organizovale u skladu sa pravilima.
Radnički će u petak 22. maja od 10 časova odigrati prijateljsku utakmicu protiv Radnika iz Surdulice.
Niški galerijski izložbeni prostori otvorili su svoja vrata posetiocima uz poštovanje svih mera zbog epidemije koronavirusa.
Prema najnovijim podacima, u Srbiji su registrovana 54 nova slučaja koronavirusa. Preminuo je jedan pacijent.
Niški džez festival "Nišvil" održaće se od 7. do 16. avgusta, dok će glavni festivalski program program biti od 13. do 16. avgusta.
Pandemija nije zaustavila vizantologe. I ove godine, u okviru gradske slave, Grad Niš, Univerzitet u Nišu i Eparhija niška, uz blagoslov Patrijarha srpskog Gospodina Irineja i Episkopa niškog Gospodina Arsenija, organizuju devetnaesti međunarodni naučni skup vizantologa NIŠ I VIZANTIJA, sa podnaslovom „Pohvala istini ili Vaskrs Vizantije“.
Načelnica Nišavskog okruga i članica GO SNS Dragana Sotirovski gostovala je u emisiji "Odgvovorni" na RTV Belami
Decenijama se govori o konačnom uređenju i statusu Starog groblja, koje bi (više puta najavljivano) moglo da postane Memorijalni kompleks. Sadašnji izgled, čini se najgori do sada, ne govori u prilog tome.{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}