Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић: Запошљаваћемо порезнике и инспекторе

Bookmark and Share

Београд 19.12.2016 Бета

Министарка државне управе и локалне самоуправе Србије Ана Брнабић изјавила је да ће иако држава наставља са рационализацијом, бити новог запошљавања у Пореској управи, инспекцијама и здравству, а да просвету чека реорганизација.

Брнабић: Запошљаваћемо порезнике и инспекторе

"Прво морамо да појачамо Пореску управу и инспекције у којима је просек година запослених 56. Они су сада испод одлуке о максималном броју радних места, а уколико желимо борбу против сиве економије, онда нам је то приоритет", рекла је Брнабић за Вечерње новости.

"У просвети се ради на новој мрежи школа, која ће донети велике промене у овој области", рекла је Брнабић и додала да ће бити посла и у здравству, али само за медицинско особље.

Према њеним речима, наставља се започета реформа јавне управе, кроз реорганизацију послова и ефикасније управљање, а фокус је на већој ефикасности рада јавних службеника и квалитетној услузи.

Брнабић је објаснила и да ће се радити на едукацији комуналне полиције, јер је неопходно да буду сервис грађана.

"У јануару почиње обука, а већ у фебруару људи из Министарства са њима ће бити на улици и видети како функционише у пракси", рекла је она.

Брнабић је истакла и да ће у 2017. години највише новца из тог министарства отићи на отпремнине, новчане накнаде у процесу рационализације и реформу инспекција

Коментара: 0


#   Београд   запошљавање  Пореска управа   Ана Брнабић
@anabrnabic @
[ Додај коментар ]