Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић сутра прима малинаре

rssBookmark and Share

08.10.2011. Аutor : Lj.Timotijević | Photo : Rts

Потпредседник Владе - заменик председника Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић састаће се у недељу, 9. октобра, са председником Уније произвођача малина и другог јагодичастог воћа Драгишом Терзићем , саопштно је из МУП-а Србије .

Дачић сутра прима малинаре

Неколико стотина малинара из западне Србије започело је данас протест испред Владе Србије у Београду, блокирајући саобраћај у Немањиној улици. Зграду владе обезбеђује полиција.

Малинари су се на протесту испред зграде Владе Србије окупили око 12 часова, тражећи да садашња откупна цена малине од 85 до 95 динара по килограму буде повећана на 100 динара, и да субвенције за извоз буду 26 динара.

Министарство пољопривреде је одбацило захтев малинара за субвенције, наводећи да је он нереалан и да за њега нема новца.

Помоћник министра пољопривреде Милош Миловановић изјавио је да су представници министарства били спремни да приме малинаре, али да се они нису одазвали позиву.

Миловановић је истакао да су, иако није било званичног захтева малинара за пријем, чекали представнике произвођача у згради Министарства пољопривреде у Немањиној.

-Нико од произвођача малина није дошао, иако су били позвани да се сретну са нама, нити нам је доставио икакав захтев, рекао је Миловановић додавши да је служба обезбеђења зграде Владе малинарима ставила до знања да су позвани да дођу у Министарство пољопривреде.

Коментара: 0


#   саобраћај   субвенције   Министарство пољопривреде   откупна цена
@


 


[ Додај коментар ]