Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пирот: На превару, путем лажних фактура добили више од 15 милиона од Министарства пољопривреде

rssBookmark and Share

Пирот 30.03.2024. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Основног јавног тужилаштва у Пироту, ухапсили су И. П. (1979), фактички одговорно лице једне дестилерије у Пироту, и Т. П. (1987), одговорно лице те дестилерије, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности.

Пирот: На превару, путем лажних фактура добили више од 15 милиона од Министарства пољопривреде

Такође, ухапшени су и М. С. (1983), одговорно лице ПР „Санди метал“ из Пирота, и М. М. (1976), одговорно лице једног привредног друштва из Горњег Милановца, осумњичени за неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности у помагању.

Сумња се да су М. С. и М. М. преко својих фирми издали фиктивне фактуре и рачуне за продају опреме дестилерији у укупној вредности од 6.159.000 динара, коју су они одраније имали у приватном власништву, и на тај начин омогућили И. П. и Т. П. добијање субвенције од 15.248.257 динара од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, намењене за куповину опреме за радњу у којој су били одговорна лица.

На тај начин И. П. и Т. П. су, како се сумња, противправно присвојили 15.248.257 динара и за исти износ оштетили буџет Републике Србије.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.


#   Пирот   субвенције   превара   Министарство пољопривреде   фактура   лажна фактура
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима