Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pirot: Na prevaru, putem lažnih faktura dobili više od 15 miliona od Ministarstva poljoprivrede

rssBookmark and Share

Pirot 30.03.2024. Južna Srbija Info

Pripadnici MUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pirotu, uhapsili su I. P. (1979), faktički odgovorno lice jedne destilerije u Pirotu, i T. P. (1987), odgovorno lice te destilerije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Pirot: Na prevaru, putem lažnih faktura dobili više od 15 miliona od Ministarstva poljoprivrede

Takođe, uhapšeni su i M. S. (1983), odgovorno lice PR „Sandi metal“ iz Pirota, i M. M. (1976), odgovorno lice jednog privrednog društva iz Gornjeg Milanovca, osumnjičeni za neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti u pomaganju.

Sumnja se da su M. S. i M. M. preko svojih firmi izdali fiktivne fakture i račune za prodaju opreme destileriji u ukupnoj vrednosti od 6.159.000 dinara, koju su oni odranije imali u privatnom vlasništvu, i na taj način omogućili I. P. i T. P. dobijanje subvencije od 15.248.257 dinara od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, namenjene za kupovinu opreme za radnju u kojoj su bili odgovorna lica.

Na taj način I. P. i T. P. su, kako se sumnja, protivpravno prisvojili 15.248.257 dinara i za isti iznos oštetili budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


#   Pirot   subvencije   prevara   Ministarstvo poljoprivrede   faktura   lažna faktura
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima