Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dačić sutra prima malinare

rssBookmark and Share

08.10.2011. Autor : Lj.Timotijević | Photo : Rts

Potpredsednik Vlade - zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastaće se u nedelju, 9. oktobra, sa predsednikom Unije proizvođača malina i drugog jagodičastog voća Dragišom Terzićem , saopštno je iz MUP-a Srbije .

Dačić sutra prima malinare

Nekoliko stotina malinara iz zapadne Srbije započelo je danas protest ispred Vlade Srbije u Beogradu, blokirajući saobraćaj u Nemanjinoj ulici. Zgradu vlade obezbeđuje policija.

Malinari su se na protestu ispred zgrade Vlade Srbije okupili oko 12 časova, tražeći da sadašnja otkupna cena maline od 85 do 95 dinara po kilogramu bude povećana na 100 dinara, i da subvencije za izvoz budu 26 dinara.

Ministarstvo poljoprivrede je odbacilo zahtev malinara za subvencije, navodeći da je on nerealan i da za njega nema novca.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović izjavio je da su predstavnici ministarstva bili spremni da prime malinare, ali da se oni nisu odazvali pozivu.

Milovanović je istakao da su, iako nije bilo zvaničnog zahteva malinara za prijem, čekali predstavnike proizvođača u zgradi Ministarstva poljoprivrede u Nemanjinoj.

-Niko od proizvođača malina nije došao, iako su bili pozvani da se sretnu sa nama, niti nam je dostavio ikakav zahtev, rekao je Milovanović dodavši da je služba obezbeđenja zgrade Vlade malinarima stavila do znanja da su pozvani da dođu u Ministarstvo poljoprivrede.

Komentara: 0


#   saobraćaj   subvencije   Ministarstvo poljoprivrede   otkupna cena
@


 


[ Dodaj komentar ]