Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због чега расте потражња за куповином станова у Нишу?

Bookmark and Share

Ниш 11.04.2022. Никола Стојановић

Иако је ситуација са корона вирусом утицала да цена квадрата станова у свим деловима Србије „скочи“, са друге стране имамо све већи број људи који се распитују за подизање стамбених кредита.

Због чега расте потражња за куповином станова у Нишу?

Исто тако, можемо приметити да се данас више него икада граде стамбене зграде, а велики број људи резервише неку од некретнина још у фази „сиве градње“ јер је тада цена квадрата далеко повољнија него када се стан налази у завршној фази. 

Занимљива је чињеница да је међу градовима све више популаран Ниш, па се тако грађани који живе у близини распитују о узимању стамбених кредита како би што пре добили кључ у руке. 

Због чега баш Ниш?

Најпре због тога што је данас Ниш права мала метропола која као да не заостаје много за нашим главним градом. Дешава се да се многи због посла преселе из Београда у Ниш и врло брзо одлуче да у њему остану, купе себи стан и скуће се. Када поредимо цене некретнина у Београду и Нишу, у Нишу су далеко повољније и приступачније грађанима што представља додатни разлог због којег све више младих подиже кредит за куповину стана у нишавском округу. 

Стамбени кредити - који се услови морају испунити?

Ако и ви размишљате да ускоро подигнете стамбени кредит како би једном за свагда решили питање становања, сигурно вас занима који су све услови који морају бити испуњени. Скоро у свакој банци важе исти или слични услови. За почетак, лице које подиже кредит мора да има уговор на неодређено и да минимум шест месеци ради код последњем послодавца. Такође, стамбени кредити се могу подићи уколико је лице држављанин Републике Србије, са сталним пребивалиштем и минимум годину дана радног стажа. 

Исто тако, лице млађе од 21 годину као лице старије од 65 година не може бити корисник стамбених кредита у тренутку доспећа правног ануитета. 

Изградња станова у Нишу – која је клијентела која их купује?

Потражња за некретнинама у Нишу је никада већа, без обзира на чињеницу да је све поскупело, почев од грађевинског материјала, цене квадрата и сл. Највише се траже нови станови који су одмах усељиви па купац нема потребе за било каквим додатним улагањем. 

Данас некретнину можете купити директно од инвеститора или преко агенције – посредника. Разлика је у томе што ћете агенцији морате да платити провизију било да сте купац или продавац некретнине а она ће за узврат обавити све послове који су правне природе (заказаће вам састанак код нотара, помоћи око папирологије итд. ).

Млади брачни парови као и бизнисмени су дефинитивно највише заинтересовани за куповину станова када говоримо о нишавском округу. Ниш је град који се све више развија у сваком смислу. Због свог културно историјског наслеђа сваке године је све више примамљив туристима из разних земаља. 

Млади виде шансу да у њему оснују породицу, као и да се остваре се на професионалном плану па тако се без превеликог двоумљења одлуче да конкуришу за стамбени кредит у некој од локалних банака јер на тај начин једини виде шансу да што пре реше своје стамбено питање.


#   Ниш   тржиште   некретнине   потражња   сзанови
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима