Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Иницијатива: Закон о занатству!

rssBookmark and Share

Ниш 24.02.2016. Јужана Србија Инфо

Да је преко потребно регулисати стање у занатсттву, показује интересовање водећих нишких занатлија да присуствују округлом столу на ову тему, одржаном јуче у хотелу "The Regent Club", све у организацији Уније предузетника и занатлија региона Јужна Србија.

Фото: Јужна Србија Инфо, Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо, Фото: Јужна Србија Инфо

Тема округлог стола била је данашњи статус занатлија.

Савет за правна питања ГрО СНС Ниш, одазвао се позиву за присуство округлом столу у организацији Уније предузетника и занатлија региона Јужна Србија, које броји преко 8500 чланова.

У оквиру презентације, представљени су могући начини решавања проблема недефинисаног статуса занатлија и правне невидљивости у правном поретку Републике Србије.

Сречко Докић

Све државе у окружењу имају законе који регулишу занатство, занатске коморе, занатске и сродне делатности. Савет за правна питања ГрО СНС је израдио радне верзије закона и прописа којим би се ова привредна грана значајно довела у ред што ће бити прослеђено надлежним страначким органима на разматрање у наредном периоду.

Срђан Алексић

Дебати су присуствовали Срећко Докић, председник Уније предузетника и занатлија региона Јужна Србија, Срђан Алексић који представља Савет за правна питања СНС у Нишу и Бранко Стефановић који је присутне водио кроз презентациуј и дебату..

Иначе Влда Србије прогласила је 2016., годином предузетништва.

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   Јужна Србија регион   иницијатива   Срђан Алексић   закон   занатлије   Унија занатлија   Срећко Докић   правни савет
@sns_srbija @


 


[ Додај коментар ]